Kategorie
-
Zelenina a ovoceZ čerstvých semen chutná zelenina
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
- Okrasné cibulovinyRozzařte si zahradu s jarními cibulovinami
- Zelenina - sadbaVyberte si z nabídky čerstvých sazeček
- Microgreen a klíčky
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
BIO fazole Speedy - Phaseolus vulgaris - prodej bio semen - 20 ks
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu naleznete zde: https://www.semenaonline.cz/115-fazol
Fazole Speedy je rostlina keříčkového vzrůstu, kterou lze pěstovat bez opory. Jedná se o výnosnou odrůdu, která plodí 13 - 15 cm dlouhé lusky, zelené barvy.
Tyto fazolky je nutné před konzumací vždy povařit. Poté je lze přidat do nejrůznějších pokrmů.
Fazolky jsou oblíbené pro vysoký obsah bílkovin, sacharidů, vlákniny a vitamínů.
Jedná se o semena v bio kvalitě.
Pozor, nikdy nekonzumujte semena neuvařená, jelikož jsou v syrovém stavu toxická!
Jedná se o teplomilnou rostlinu, vhodnou pro pěstování na slunném chráněném stanovišti nebo ve skleníku nebo fóliovníku.
S předpěstováním můžeme začít už v březnu, kdy semena zasadíme do malých kelímků s dobře propustnou a výživnou půdou. Poté kelímky umístíme na slunné a teplé místo. Na trvalé stanoviště je zasadíme až v druhé polovině května, kdy již teploty neklesají pod 15 °C.
Ideální teplota je kolem 20 - 25 °C.
Sázíme je na nejlépe na stanoviště s dopoledním sluncem nebo v polostínu. Půda by měla být lehká až středně těžká, písčitohlinitá, mírně vlhká s neutrálním pH 6 - 7. Sázíme do hlouby 3 - 5 cm po 3 - 5 semenech.
Ideální spon je 35 x 35 cm.
Půda nesmí být suchá, fazole je náročná na zálivku a potřebuje zalévat pravidelně ke kořenům. Rostlinu ale nesmíme přemokřit. Důležité je také nezapomenout na oporu, fazol potřebuje popínat k plotu nebo k altánu.
Fazole sklízíme v době, kdy se při ostrém ohnutí hladce zlomí. Pro zralou úrodu zralé fazole protrháváme průběžně každý týden.