×

Kategorie

Naposledy zobrazené
Žádné položky

Chilli Big Sun Habanero - Capsicum chinense - prodej semen - 6 ks

×

Chilli Big Sun Habanero je odrůda pocházející z Jižní Afriky.

Rostlina dosahuje kompaktní výšky kolem 60 cm. Plodí 5–7 cm velké papričky, které jsou zvrásněné a žluto-oranžové.

Odrůda patří mezi velmi pálivé, SHU 150 000–325 000 jednotek. Papričky jsou velice delikátní a přes vysokou pálivost jsou nasládlé chuti, která zpestří každé jídlo.

Číst víceShow less
87 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
1003530
Přidat k oblíbeným
Popis

Výsev:

předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas. 

Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů

Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °CNejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst. 

Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání. 

Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku. 

Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitáhumózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině. 

Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1003530

Parametry

Výška
45 - 65 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Stanoviště
Slunečné
Barva plodu
Žlutá
Pálivost
Velmi pálivé
Pěstování
Doma
Venku
Mrazuvzdornost
Ne
Vegetační doba
Letničky
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Srpen
Září
Říjen
Ranost odrůdy
Pozdní
Mohlo by se hodit
223 Kč s DPH

Natura Rock Effect je postřikový ochranný prostředek na přírodní bázi, vhodný pro užití v bio pěstitelství. 

Je určen k ochraně jádrovin, okrasných rostlin, zeleniny a dalších rostlin.

Chrání rostliny před mšicemi, molicemi, sviluškami, třásněnkami a americkým padlím. 

Balení o objemu 250 ml vystačí na přípravu 8 - 25 l aplikační kapaliny. 

123 Kč s DPH

Agro americké padlí je fungicidní přípravek ve formě emulgovatelného koncentrátu. 

Přípravek je určený k ochraně proti:

  • padlí jabloňovému a strupovitosti u jádrovin
  • padlí révovému u révy
  • padlí americkému angreštovému u angreštu a černého rybízu
  • padlí u okurky, baklažánu, melounu cukrového a vodního, tykve, rajčete, jahodníku, papriky, cukety

Balení vystačí na přípravu 20 l kapaliny. 

8 produktů ve stejné kategorii
57 Kč s DPH

Žlutá odrůda chilli Fatalii byla vyšlechtěna v Africe, kde je známá jako Ďáblův jazyk. Často je opomíjena a zaměňována za chilli Habanero.

Papričky Fatalii jsou šťavnaté, citrusové chuti s tenkou stěnou, proto jsou vhodné také k sušení.

Plody velikosti kolem 5 cm dozrávají od světle zelené do žlutě oranžové barvy. Odrůda je při dodržení správných pěstebních podmínek velice výnosná.

Tento druh chilli řadíme mezi velmi pálivé, SHU je přibližně 130 000–315 000.

Papričky jsou velice delikátní i přes vysokou pálivost.

66 Kč s DPH

Chilli Habanero je velmi pálivá odrůda chilli papriček ze skupiny Habanero. Rostliny dorůstají do výšky 60–100 cm a mají vysoký výnos plodů. 

Papričky jsou relativně drobné a dozrávají do oranžové barvy. 

Odrůda patří k velmi pálivým, pálivost SHU je 150 000–325 000 jednotek. Je oblíbená především v Mexiku, Karibiku a Jižní Americe a používá se k dochucování jídel nebo sušení.

Doba zrání je okolo 100 dní.

121 Kč s DPH

Chilli Habanero je oblíbenou odrůdou na území Mexika, Karibiku a Jižní Ameriky. Jedná se o chilli papričku, kterou můžete používat k dochucování pokrmů, sušení či nakládání.

Rostlina dosahuje výšky 50–100 cm a plodí velké množství přibližně 5 cm velkých papriček, které mají jasně červenou barvu.

Jedná se o velmi pálivou odrůdu s SHU 150 000–325 000 jednotek. 

Chilli Habanero zraje okolo 100 dní.

BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.

71 Kč s DPH

Chilli Jamaican Hot Red je lesklá odrůda, pocházející z Jamajky.

Rostlina dosahuje výšky okolo 60–80 cm a je velmi výnosná. Plodí červené papričky s velikostí kolem 5 cm a s neobvyklým tvarem připomínajícím zvonek.

Odrůda patří mezi velmi pálivé, o SHU 100 000–200 000 jednotek. 

Chuť papriček je vynikající ovocně aromatická, hodící se k sušení nebo nakládání.

Doba zrání je přibližně 95 dní.

90 Kč s DPH

Chilli paprička Habanero bílé je drobnější odrůda z Jižní Ameriky.

Rostlina dosahuje výšky 50–70 cm, někdy dokonce až 1 m. Plodí velké množství drobných, smetanově bílých papriček. 

Odrůda se řadí mezi velmi pálivé, se SHU až 325 000 jednotek. 

Papričky se používají k ochucování sals nebo teplých jídel. 

Doba zrání je přibližně 100 dní.

69 Kč s DPH

Chilli Scotch Bonnet je oblíbená odrůda chilli, původem z Karibiku. 

Rostlina dosahuje výšky 50–70 cm, někdy ale dosáhne až 1 m. Plodí papričky s neobvyklým tvarem, mají červenou barvu a velikost 3–4 cm. Papričky mají aromatickou chuť, vhodnou k přípravě omáček nebo na sušení. 

Odrůda patří mezi velmi pálivé papriky, její SHU je 100 000–350 000 jednotek.

Doba zrání je přibližně 100 dní.

102 Kč s DPH

Chilli Devils Tongue Yellow je odrůda pocházející z USA ze státu Pensylvánie, kde byla poprvé vypěstována.

Rostlina dosahuje výšky až 120 cm a nejlépe se jí daří s oporou a ve skleníku. Plodí úzké tenkostěnné papričky, které dozrávají až do žluté barvy. 

Odrůda patří mezi velmi pálivé, SHU 150 000–325 000 jednotek. Papričky mají pikantní chuť s ovocným nádechem a hodí se k sušení nebo nakládání.

Doba zrání je okolo 100 dní.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se