Kategorie
-
Zelenina a ovoceČerstvá semínka skladem
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
-
Papriky a chilli
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
- BIO produkty
- Zelenina - sadbaNaskladnili jsme čerstvé sazečky!
- Okrasné rostlinyNejširší nabídka jarních cibulovin
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Microgreen a klíčky
- Exotické plody
- Užitkové rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
-
Dýně máslová Butterbaby F1 PMT - Cucurbita...
Cuketa Bush Baby F1 Marrow - Cucurbita pepo -...
Okurka Profi F1 - Cucumis sativus - prodej...
Orlíček William Guiness - Aquilegia - prodej...
BIO Vigna hranatá - prodej bio semen na klíčení...
Zelené hnojení - Bílý jetel - prodej semen - 60 g
Chilli Habanero bílé - Capsicum annuum - prodej semen - 6 ks
Chilli paprička Habanero bílé je drobnější odrůda z Jižní Ameriky.
Rostlina dosahuje výšky 50–70 cm, někdy dokonce až 1 m. Plodí velké množství drobných, smetanově bílých papriček.
Odrůda se řadí mezi velmi pálivé, se SHU až 325 000 jednotek.
Papričky se používají k ochucování sals nebo teplých jídel.
Doba zrání je přibližně 100 dní.
Výsev:
S předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas.
Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů.
Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Nejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst.
Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání.
Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku.
Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině.
Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.
Hoštické hnojivo je přírodní přípravek obohacený o guáno, vhodný pro hnojení rajčat a paprik.
Přípravek rostlinám dodává živiny a zároveň aktivuje půdní mikroflóru.
Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik.
Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik.
Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku.
Hoštické slepičince jsou organominerální hnojivo s příměsí fermentovaného drůbežího trusu.
Přípravek je určen k hnojení všech typů plodové zeleniny a kvetoucích rostlin.
Díky vysokému obsahu fosforu podporuje bohaté nasazení květů a plodů, dodává rostlině potřebné živiny a aktivuje půdní mikroflóru.
Přípravek je v granulované formě.
Pracovní rukavice Flower jsou odolné a zároveň prodyšné dámské rukavice, určené především pro práci na zahradě.
Velikost rukavic 7.
AG Biomin na zeleninu je vydatné organominerální hnojivo, obsahující drcenou rohovinu.
Drcená rohovina je významná složka, oblíbená pro svůj obsah organicky vázaného dusíku, který se postupně uvolňuje a zajistí dlouhodobé působení hnojiva.
Dodává rostlinám živiny a zlepšuje jejich vývoj a růst.
Mexické Chilli Habanero je odrůda pocházející z oblasti Yucatan. Rostlina je velmi výnosná a dorůstá do výšky 100 cm.
Plody jsou zvláštní vrásčité drobné papričky, které dozrávají do žluté barvy.
Odrůda patří mezi nejpálivější papričky na světě, pálivost SHU má okolo 250 000–500 000 jednotek. Papričky mají jedinečné aroma a jsou skvělou ingrediencí do sals.
Doba zrání je asi 95–110 dní.
Chilli Habanero je velmi pálivá odrůda chilli papriček ze skupiny Habanero. Rostliny dorůstají do výšky 60–100 cm a mají vysoký výnos plodů.
Papričky jsou relativně drobné a dozrávají do oranžové barvy.
Odrůda patří k velmi pálivým, pálivost SHU je 150 000–325 000 jednotek. Je oblíbená především v Mexiku, Karibiku a Jižní Americe a používá se k dochucování jídel nebo sušení.
Doba zrání je okolo 100 dní.
Chilli Habanero červené je velice pálivá odrůda chilli.
Rostlina dorůstá do výšky 50–100 cm a je velmi výnosná. Plody jsou až 5 cm dlouhé a mají jasně červenou barvu.
Odrůda patří k vysoce pálivým, se SHU 150 000–325 000 jednotek. Je oblíbená zejména v Mexiku a Karibiku a využívá se k dochucování a k nakládání.
Doba zrání je okolo 100 dní.
Chilli Habanero je velmi pálivá odrůda chilli papriček ze skupiny Habanero. Rostliny dorůstají do výšky 60–100 cm a mají vysoký výnos plodů.
Papričky jsou relativně drobné a dozrávají do oranžové barvy.
Odrůda patří k velmi pálivým, pálivost SHU je 150 000–325 000 jednotek. Je oblíbená především v Mexiku, Karibiku a Jižní Americe a používá se k dochucování jídel nebo sušení.
Doba zrání je okolo 100 dní.
Chilli Devils Tongue Yellow je odrůda pocházející z USA ze státu Pensylvánie, kde byla poprvé vypěstována.
Rostlina dosahuje výšky až 120 cm a nejlépe se jí daří s oporou a ve skleníku. Plodí úzké tenkostěnné papričky, které dozrávají až do žluté barvy.
Odrůda patří mezi velmi pálivé, SHU 150 000–325 000 jednotek. Papričky mají pikantní chuť s ovocným nádechem a hodí se k sušení nebo nakládání.
Doba zrání je okolo 100 dní.
Chilli Habanero je oblíbenou odrůdou na území Mexika, Karibiku a Jižní Ameriky. Jedná se o chilli papričku, kterou můžete používat k dochucování pokrmů, sušení či nakládání.
Rostlina dosahuje výšky 50–100 cm a plodí velké množství přibližně 5 cm velkých papriček, které mají jasně červenou barvu.
Jedná se o velmi pálivou odrůdu s SHU 150 000–325 000 jednotek.
Chilli Habanero zraje okolo 100 dní.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Chilli Scotch Bonnet je oblíbená odrůda chilli, původem z Karibiku.
Rostlina dosahuje výšky 50–70 cm, někdy ale dosáhne až 1 m. Plodí papričky s neobvyklým tvarem, mají červenou barvu a velikost 3–4 cm. Papričky mají aromatickou chuť, vhodnou k přípravě omáček nebo na sušení.
Odrůda patří mezi velmi pálivé papriky, její SHU je 100 000–350 000 jednotek.
Doba zrání je přibližně 100 dní.
Mexické Chilli Habanero je odrůda pocházející z oblasti Yucatan. Rostlina je velmi výnosná a dorůstá do výšky 100 cm.
Plody jsou zvláštní vrásčité drobné papričky, které dozrávají do žluté barvy.
Odrůda patří mezi nejpálivější papričky na světě, pálivost SHU má okolo 250 000–500 000 jednotek. Papričky mají jedinečné aroma a jsou skvělou ingrediencí do sals.
Doba zrání je asi 95–110 dní.
Chilli Big Sun Habanero je odrůda pocházející z Jižní Afriky.
Rostlina dosahuje kompaktní výšky kolem 60 cm. Plodí 5–7 cm velké papričky, které jsou zvrásněné a žluto-oranžové.
Odrůda patří mezi velmi pálivé, SHU 150 000–325 000 jednotek. Papričky jsou velice delikátní a přes vysokou pálivost jsou nasládlé chuti, která zpestří každé jídlo.
Chilli Habanero červené je velice pálivá odrůda chilli.
Rostlina dorůstá do výšky 50–100 cm a je velmi výnosná. Plody jsou až 5 cm dlouhé a mají jasně červenou barvu.
Odrůda patří k vysoce pálivým, se SHU 150 000–325 000 jednotek. Je oblíbená zejména v Mexiku a Karibiku a využívá se k dochucování a k nakládání.
Doba zrání je okolo 100 dní.
Žlutá odrůda chilli Fatalii byla vyšlechtěna v Africe, kde je známá jako Ďáblův jazyk. Často je opomíjena a zaměňována za chilli Habanero.
Papričky Fatalii jsou šťavnaté, citrusové chuti s tenkou stěnou, proto jsou vhodné také k sušení.
Plody velikosti kolem 5 cm dozrávají od světle zelené do žlutě oranžové barvy. Odrůda je při dodržení správných pěstebních podmínek velice výnosná.
Tento druh chilli řadíme mezi velmi pálivé, SHU je přibližně 130 000–315 000.
Papričky jsou velice delikátní i přes vysokou pálivost.