Kategorie
-
Zelenina a ovoceČerstvá semínka skladem
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
-
Papriky a chilli
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
- BIO produkty
- Zelenina - sadbaNaskladnili jsme čerstvé sazečky!
- Okrasné rostlinyNejširší nabídka jarních cibulovin
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Microgreen a klíčky
- Exotické plody
- Užitkové rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
-
Dýně máslová Butterbaby F1 PMT - Cucurbita...
Cuketa Bush Baby F1 Marrow - Cucurbita pepo -...
Okurka Profi F1 - Cucumis sativus - prodej...
Orlíček William Guiness - Aquilegia - prodej...
BIO Vigna hranatá - prodej bio semen na klíčení...
Zelené hnojení - Bílý jetel - prodej semen - 60 g
Chilli Mushroom žluté - Capsicum annuum - prodej semen - 6 ks
Chilli Mushroom je původem z Ameriky. Jedná se o chilli papričku velmi delikátní chuti. Vypěstované papričky můžete používat k plnění, při grilování, sušení nebo do omáček.
Rostlina dosahuje celkové výšky 60–80 cm a plodí přibližně 4 x 4 cm velké žluté papričky, které jsou tenkostěnné a svým tvarem připomínají houbu.
Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 15 000–30 000 jednotek.
Výsev:
S předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas.
Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů.
Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Nejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst.
Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání.
Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku.
Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině.
Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.
Hoštické hnojivo je přírodní přípravek obohacený o guáno, vhodný pro hnojení rajčat a paprik.
Přípravek rostlinám dodává živiny a zároveň aktivuje půdní mikroflóru.
Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik.
Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik.
Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku.
Hnojivé tyčinky jsou skvělý přípravek s obsahem guána a dalších potřebných živin, které podporují růst a výnosnost rostliny.
Díky guánu působí hnojivo až 60 dní.
Balení obsahuje 20 tyčinek.
Mykorhizní houby pro plodovou zeleninu je přípravek určený k vytvoření mykorzhizní symbiózy mezi kořeny a půdními houbami.
Hodí se pro rajčata, papriky, okurky, dýně, melouny a hrách.
Zlepšuje růst, tvorbu kořenového systému a zvyšuje tvorbu květů a plodů.
Symbivit rajčata a papriky je mykorhizní přípravek pro pěstování zeleniny.
Přípravek podporuje rozvoj kořenového systému, zvyšuje odolnost rostlin a prodlužuje vegetační dobu.
Není vhodný na brukvovité a merlíkovité rostliny.
Hnojivo na chilli papričky a papriky je vhodné pro ekologické způsoby pěstování, protože se jedná o čistě přírodní hnojivo.
Hnojivo se skládá z rostlinných aminokyselin, jemně mletého fosfátu přírodního původu, vinázy a mořských řas – ty jsou navíc ještě zdrojem všech stopových živin, které tento přípravek obsahuje v snadno přijatelné podobě. Všechny použité suroviny jsou organického původu, obohacují půdu a zlepšují celkovou mikrobiální aktivitu půdy.
Hnojivo stimuluje zakořeňování i růst a vývoj rostlin (včetně jejich plodů) a má příznivý účinek na průběh fotosyntézy.
Miniskleník s ventilací je skvělá pomůcka pro začínající pěstitele.
Je vyroben z pevného plastu a díky svým rozměrům je vhodný i do domácnosti.
Vrchní část tvoří čiré víko s ventilačními škvírami.
Chilli kajenský pepř Purple je původem z Jižní Ameriky. Jedná se o velmi oblíbený kořenící přípravek. Vypěstované papričky můžete do pokrmů přidávat jak v čerstvém stavu, tak i sušené.
Rostlina dosahuje celkové výšky 50 cm a plodí asi 15 cm dlouhé fialové lusky.
Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 30 000–50 000 jednotek.
Doba zrání je cca 80 dní.
Chilli Maďarský vosk je velmi odolná nenáročná odrůda chilli.
Rostlina dosahuje výšky 70–100 cm a hodí se pro polní pěstování i pro pěstování ve skleníku. Plodí žluté papriky, které s dozráváním červenají. Vypadají podobně jako běžné sladké papriky a dosahují délky až 15 cm.
Odrůda je středně pálivá, ale pálivost se může hodně lišit kus od kusu. Pálivost je od 5 000 do 40 000 jednotek SHU. Papriky se hodí k přímé konzumaci nebo nakládání.
Doba zrání je přibližně 80 dní.
Chilli Satan's Kiss má původ v Itálii. Jedná se o rychle rostoucí keřovitou odrůdu.
U nás je známá pod názvy Baccio Ciliegia Piccante nebo chilli Satana.
Dorůstá do maximální výšky kolem 90 cm. Hodí se pro pěstování ve skleníku, na balkoně či terase.
Má typické malé plody, které jsou středně pálivé s obsahem kolem 50 000 SHU. Po tepelné úpravě svou pálivost ztrácí.
Doba zrání je přibližně 90 dnů.
Paprika Harvey je raná odrůda pálivé papriky. Jedná se o odrůdu typu kozí či beraní roh. Je vhodná ke studenému rychlení, v teplejších oblastech také k polnímu pěstování.
Dlouhé, úzké plody dozrávají přes žlutozelenou až do sytě žluté barvy. Vyznačují se vysokým leskem.
Odrůda je velice výnosná. Rostlina je poměrně vysoká, takže ji nezapomeňte průběžně vyvazovat.
Pálivost papriky Harvey je 10 000–30 000 jednotek SHU.
Paprika Korál je nenáročná polorané odrůda chilli papriček.
Rostlina dorůstá výšky kolem 1 m a plodí drobné papričky, které jsou svým tvarem podobné třešním. Dozrávají od zelené až po tmavě červenou barvu.
Odrůda se vyznačuje papričkami se silně pálivou kořeninovou chutí a dosahuje pálivosti SHU 25 000–35 000 jednotek.
Papričky se využívají do kyselých nálevů nebo k sušení.
Chilli Aji Amarillo má původ v jižní Americe a jedná se o teplomilnou odrůdu s košatým růstem.
Dorůstá do výšky v rozmezí 40–80 cm. Plodí silnostěnné papričky, které z tmavě zelené barvy dozrávají postupně do oranžové.
Je známé pro své kulinářské využití, nejvíce oblíbené pak v peruánské kuchyni.
Doba zrání plodů je přibližně 90 dnů.
SHU je kolem 40 000 jednotek, proto se řadí mezi středně pálivé chilli papričky.
Odrůda chilli Bishops Crown pochází z USA, kde je také známá pod názvem vánoční zvon.
Má velmi originálně tvarované plody, které dozrávají ze světle zelené do sytě červené barvy. Mívají kolem 4 cm na šířku a na jedné rostlině jich dozrává kolem 30-50.
Díky své nasládlé chuti a tenké křupavé dužině mají tyto papričky široké kulinářské využití.
Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 5 000–30 000 jednotek.
Chilli Aji Crystal je odrůda pocházející z Chile.
Rostlina dorůstá do výšky kolem 90 cm a lze ji pěstovat ve skleníku i na slunném venkovním stanovišti. Plody jsou 5–9 cm dlouhé papričky s tenkou stěnou a sytě červenou barvou.
Odrůda patří mezi středně pálivé, SHU je 30 000–50 000 jednotek.
Papričky se hodí k sušení nebo k dochucování pokrmů.
Doba zrání je okolo 90 dní.