×

Kategorie

Naposledy zobrazené
Žádné položky

Chilli Serrano Tampiqueno - Capsicum annuum - prodej semen - 7 ks

×

Chilli Serrano Tampiqueno je mírně pálivá odrůda, původem z Mexika.

Rostlina dosahuje výšky 60–100 cm a je velmi výnosná. Plodí drobné 2–5 cm dlouhé plody, které zráním mění svou barvu od zelené až po jasně červenou. 

Odrůda je středně pálivá, SHU je 5 000–20 000 jednotek. Hodí se k přímé konzumaci i k tepelné úpravě např. do omáček nebo sals. 

Doba zrání je přibližně 80 dní.

Číst víceShow less
110 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
1001942
Přidat k oblíbeným
Popis

Výsev:

předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas. 

Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů

Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °CNejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst. 

Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání. 

Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku. 

Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitáhumózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině. 

Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1001942

Parametry

Výška
25 - 45 cm
45 - 65 cm
65 - 90 cm
90 - 120 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Stanoviště
Slunečné
Barva plodu
Červená
Pálivost
Středně pálivé
Pěstování
Doma
Venku
BIO kvalita
Ne
Mrazuvzdornost
Ne
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Srpen
Září
Červenec
Říjen
Ranost odrůdy
Poloraná
Mohlo by se hodit
167 Kč s DPH

Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik. 

Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik. 

Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku. 

60 Kč s DPH

Chilli Maďarský vosk je velmi odolná nenáročná odrůda chilli.

Rostlina dosahuje výšky 70–100 cm a hodí se pro polní pěstování i pro pěstování ve skleníku. Plodí žluté papriky, které s dozráváním červenají. Vypadají podobně jako běžné sladké papriky a dosahují délky až 15 cm

Odrůda je středně pálivá, ale pálivost se může hodně lišit kus od kusu. Pálivost je od 5 000 do 40 000 jednotek SHU. Papriky se hodí k přímé konzumaci nebo nakládání. 

Doba zrání je přibližně 80 dní.

57 Kč s DPH

Chilli Aji Pineapple je exotická odrůda pocházející z Peru. Jedná se o středně pálivé chilli, jehož obsah SHU je přibližně 30 000 jendotek.

Rostlina dosahuje výšky 100–120 cm a sytě žluté plody mají délku 4–7 cm. Tato odrůda má svěží a ovocnou chuť, která připomíná ananas.

Doporučujeme chilli Aji Pineapple pěstovat ve skleníku či fóliovníku.

Papričku můžeme použít jak do studené kuchyně, tak k tepelným úpravám nebo je skvělou přísadou do pomazánek a sals.

Doba zrání je přibližně 90 dní.

8 produktů ve stejné kategorii
Novinka
36 Kč s DPH

Paprika Ohnivec, jak již název vypovídá, se vyznačuje vysokou pálivostí.

Svou pálivostí plynule navazuje na kultivar Pálivec, jen má delší plod. Na Scovilleho stupnici je v rozmezí 1 800–2 500 SHU (středně pálivé papriky).

Světle zelená barva plodu představuje technickou zralost,

V čerstvém stavu ji lze konzumovat přímo nebo se také hodí k sterilizaci v celku

45 Kč s DPH

Chilli Lemon Drop je odrůda chilli, známá také pod názvem Hot Lemon či Kellu Uchu. Pochází z Peru. Jedná se o středně pálivé chilli, jehož obsah SHU je 15 000–30 000 jednotek.

Rostlina dosahuje výšky 80 cm a dlouhé štíhle papričky jsou velké asi 7 cm. Tato odrůda má chuť a aroma, které připomíná citrón.

Chilli Lemon Drop je vhodné k pěstování v interiéru, jelikož má vysoké nároky na teplotu.

Zralé papričky můžete usušit, využívat při vaření nebo používat jako dekoraci pokrmů

53 Kč s DPH

Chilli Prairie Fire je nízká keříková odrůda chilli. Jedná se o středně pálivé chilli, jehož obsah SHU je přibližně 70 000 jednotek.

Rostlina dosahuje výšky 15–30 cm a drobné papričky mají délku 1–2 cm. Tato odrůda má svěží a pálivou chuť.

Chilli Prairie Fire je vhodné k pěstování v květináči.

Dozrávají od žluté, zelené až po tmavě červenou barvu, což působí zajímavým dekorativním dojmem.

Papričky můžete použít jak do studené kuchyně, tak k tepelným úpravám a nakládání.

Doba zrání je přibližně 60 dní.

110 Kč s DPH

Chilli Aji Crystal je odrůda pocházející z Chile.

Rostlina dorůstá do výšky kolem 90 cm a lze ji pěstovat ve skleníku i na slunném venkovním stanovišti. Plody jsou 5–9 cm dlouhé papričky s tenkou stěnou a sytě červenou barvou. 

Odrůda patří mezi středně pálivé, SHU je 30 000–50 000 jednotek

Papričky se hodí k sušení nebo k dochucování pokrmů.

Doba zrání je okolo 90 dní.

114 Kč s DPH

Kajenský pepř zlatý je odrůda pocházející z Jižní Ameriky.

Rostlina je drobná, dosahuje výšky 30–50 cm a hodí se tedy i pro pěstování ve velkém květináči. Plodí zakřivené, asi 10 cm dlouhé papričky s neobvyklou citrónově žlutou barvou. 

Řadíme ji ke středně pálivým druhům o pálivosti 30 000–50 000 SHU jednotek. Je oblíbené nejenom kvůli své chuti, ale také blahodárným účinkům na lidské zdraví - podporuje trávení, působí proti bakteriím a ulevuje od bolesti. 

Využívá se zejména k dochucování pokrmů. 

Doba zrání je přibližně 90 dní.

120 Kč s DPH

Chilli Krishna Jolokia je odrůda chilli papričky, s původem v Indii. Výška rostliny je kolem 100 cm.

Plodí papričky polodlouhého tvaru, které zráním mění barvu z jasně červené přes fialovou až na černou barvu. 

Papričky mají jedinečnou chuť a jsou středně pálivé, o SHU kolem 30 000 jednotek. Hodí se do sušení nebo k ochucování omáček.

Doba zrání je přibližně 90–100 dní

69 Kč s DPH

Chilli Aji Charapita je středně pálivá odrůda, původem z Peru.

Rostlina tvoří bujně rostoucí až 1 m vysoký keř s velkým výnosem plodů. Ty jsou drobné kulaté a dozrávají do žluté až žlutooranžové barvy. 

SHU je 50 000–100 000 jednotek.

Papričky mají výrazné ovocné aroma i chuť. Hodí se na sušení, nakládání i k dochucování jídel. 

Doba zrání je okolo 80 dní.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se