Kategorie
-
Zelenina a ovoceČerstvá semínka skladem
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
-
Papriky a chilli
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
- BIO produkty
- Zelenina - sadbaNaskladnili jsme čerstvé sazečky!
- Okrasné rostlinyNejširší nabídka jarních cibulovin
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Microgreen a klíčky
- Exotické plody
- Užitkové rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
-
Měsíček lékařský Bon Bon žlutý - Calendula...
Dýně máslová Butterbaby F1 PMT - Cucurbita...
Cuketa Bush Baby F1 Marrow - Cucurbita pepo -...
Okurka Profi F1 - Cucumis sativus - prodej...
Orlíček William Guiness - Aquilegia - prodej...
BIO Vigna hranatá - prodej bio semen na klíčení...
Zelené hnojení - Bílý jetel - prodej semen - 60 g
Paprika Snacking Red - Capsicum annuum - prodej semen - 5 ks
Paprika Snacking Red je kompaktní odrůda, která plodí velmi sladké červené papriky bez semínek.
Hodí se pro pěstování v truhlíku na balkóně.
Výsev:
Papriky patří mezi teplomilné rostliny, proto se jim v našich podnebných podmínkách daří na venkovních záhonech zejména ve vinařských oblastech, jinde je vhodné pro pěstování využít skleník nebo fóliovník.
S předpěstováním semen můžeme začít již v únoru. Semena sázíme do lehkého propařeného substrátu. Ideální hloubka výsevu je přibližně 0,3–0,5 cm.
Klíčení urychlíme tím, že semena necháme 24 hodin před výsevem máčet ve vodě. Ideální stanoviště by mělo být slunečné a teplé, s teplotou okolo 28 °C (min. 22 °C). Rostlinu není vhodné umístit na okenní parapet nebo topení, nejlepší je ji předpěstovávat v minipařeništi. Doba klíčení je přibližně 1–2 týdny.
Rostliny přesazujeme na venkovní záhon nebo do skleníku od druhé poloviny května. Místo musí být slunečné a chráněné před větrem. Půda by měla být hnojená, ideálně kravským hnojem. Zálivka musí být dostatečná, avšak rostlinu nesmíme přelévat. Jelikož jsou papriky náročné na organickou hmotu a živiny, můžeme půdu dohnojovat např. kristalonem nebo hnojivem.
Zralé papriky můžeme skladovat po dobu až 2 týdnů na chladném místě při teplotě 12–14 °C.
Hoštické hnojivo je přírodní přípravek obohacený o guáno, vhodný pro hnojení rajčat a paprik.
Přípravek rostlinám dodává živiny a zároveň aktivuje půdní mikroflóru.
Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik.
Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik.
Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku.
Hnojivé tyčinky jsou skvělý přípravek s obsahem guána a dalších potřebných živin, které podporují růst a výnosnost rostliny.
Díky guánu působí hnojivo až 60 dní.
Balení obsahuje 20 tyčinek.
Symbivit rajčata a papriky je mykorhizní přípravek pro pěstování zeleniny.
Přípravek podporuje rozvoj kořenového systému, zvyšuje odolnost rostlin a prodlužuje vegetační dobu.
Není vhodný na brukvovité a merlíkovité rostliny.
Hnojivo na chilli papričky a papriky je vhodné pro ekologické způsoby pěstování, protože se jedná o čistě přírodní hnojivo.
Hnojivo se skládá z rostlinných aminokyselin, jemně mletého fosfátu přírodního původu, vinázy a mořských řas – ty jsou navíc ještě zdrojem všech stopových živin, které tento přípravek obsahuje v snadno přijatelné podobě. Všechny použité suroviny jsou organického původu, obohacují půdu a zlepšují celkovou mikrobiální aktivitu půdy.
Hnojivo stimuluje zakořeňování i růst a vývoj rostlin (včetně jejich plodů) a má příznivý účinek na průběh fotosyntézy.
Tekuté hnojivo s vermikompostem je přírodní produkt vyrobený z trusu žížal.
Zlepšuje vlastnosti půdy, obohacuje ji o živiny, zvyšuje její schopnost zadržovat vodu a omezuje vyluhování živin.
Používá se na všechny druhy zeleniny a bylinek.
Stimuluje biologický život v půdě a poskytuje optimální podmínky pro vývoj rostlin.
Poskytuje správnou výživu a zaručuje optimální růst a krásný vzhled rostlin.
Miniskleník s ventilací je skvělá pomůcka pro začínající pěstitele.
Je vyroben z pevného plastu a díky svým rozměrům je vhodný i do domácnosti.
Vrchní část tvoří čiré víko s ventilačními škvírami.
Paprika Fialová Oda je raná odrůda netradičních sladkých paprik.
Rostlina dosahuje výšky 70–100 cm. Plody jsou masité, kvadratické a dorůstají délky 8 - 12 cm a hmotnosti až 100 g.
Dozrávají do tmavě fialové až černé barvy, díky níž se s oblibou využívají jako ozvláštnění různých salátů a obložených mís.
Jejich chuť je jemná, sladká a aromatická.
Doba zrání je přibližně 80 dní.
BIO Paprika Sweet Chocolate je sladká nepálivá odrůda, která se vyznačuje velkou výnosností.
Jedná se o ranou až středně ranou odrůdu se středně velkými zvonovitými plody, jejichž barva se mění od tmavě zelené až po hnědočokoládovou barvu.
Jakmile jsou plody hnědé a pevné na dotek, je to ideální doba pro jejich sklizeň. Lze je sklízet i dříve (v zelené fázi), ale jejich plná chuť nejlépe vynikne až po dozrání.
Dorůstá výšky kolem 50 cm. Vzhledem ke kompaktnímu růstu ji lze pěstovat i v nádobách.
Chuť je sladká, lehce ovocná a naprosto ideální pro čerstvou konzumaci, do salátů, směsí zeleniny či ke grilování.
Paprika Sweet Chocolate byla v roce 1965 vyšlechtěna prof. E. Meaderem.
Bio semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Paprika Boneta je raná odrůda sladké papriky, známá svými vzpřímenými plody.
Rostlina je vhodná pro pěstování ve sklenících a v teplejších oblastech se jí bude dařit i na venkovním záhoně. Dorůstá do výšky cca 60 cm a plodí až 130 g vážící papriky červené barvy.
Papriky se hodí k přímé konzumaci i k sušení nebo dušení.
Paprika Žitava je oblíbeným sladkým kultivarem s lehce kořeněnou chutí a vysokými výnosy.
Jedná se o středně ranou papriku s postupně se měnící barvou plodů. Jednotlivé plody váží kolem 40–50 g.
Barva je zpočátku světle zelená a postupným zráním se mění v sytě červenou.
Kultivar se vyznačuje typickou chutí i specifickým aroma – je ideální pro sušení v celku a výrobu koření.
Paprika Rafaelus F1 je hybridní odrůda kapie.
Plodí jehlancovité plody, které jsou v době zralosti tmavě červené.
Papriky jsou vhodné k přímé konzumaci, konzervaci a ke kratšímu skladování.
Hybrid je odolný vůči houbovým onemocněním a má velmi dobré výnosy.
Bio paprika California Wonder je velice výnosná odrůda sladké žluté papriky, která je odolná vůči viru tabákové mozaiky.
Rostlina plodí masité plody, velké až 12 cm se silnou stěnou. Hodí se k přímé konzumaci i tepelné úpravě.
Doba zrání je okolo 80 dní.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Pokud nedisponujete velkou zahradou, a přesto byste si rádi vypěstovali domácí papriku, pak je paprika Poupila ideální volbou. Keřík je malého vzrůstu, o max. výšce 40 cm, takže ho bez problému vypěstujete i doma v květináči.
Plodí asi 9 cm dlouhé kónické papričky, které jsou sladké a na jednom keříku jich dozraje i 90 ks.
Papriky dozrávají od zelené přes žlutou a oranžovou barvu, až do jasně červené. Vzhledem k tomu, že dozrávají průběžně, v jednu chvilku budete mít na keříku všechny tyto barevné varianty. Krása této rostlinky Vás okouzlí.
Paprika Topepo Rosso je mini paprika s unikátní sladkou chutí. Odrůda pochází z Itálie.
Je pro ni typická silná stěna plodů ve tvaru menšího rajčete. Díky svým chuťovým vlastnostem se se uplatní především pro kulinářské využití.
Tmavě zelená barva plodů značí technickou zralost, zatímco tmavě červená pak botanickou zralost. Barevná přeměna působí zajímavě a zároveň značí období sklizně.
Plody kulovitého tvaru si je možné vypěstovat jak v pěstebních nádobách, tak i na záhonku.
Hodí se pro přímou konzumaci v čerstvém stavu, pro plnění i sterilaci.
Vegetační doba je různá v závislosti na pěstebních podmínkách, obvykle je v rozmezí 60–90 dnů.