Salát červený kadeřavý je zajímavá odrůda vhodná zejména pro pěstování v nádobách a truhlících.
Odrůda se hodí pro postupný výsev.
Balení o hmotnosti 1 g obsahuje přibližně 1 000 ks semen.
Semena vyséváme dle toho jakou odrůdu salátu máme, obecně vyséváme od března do října na venkovní stanoviště, do truhlíku nebo do pařeniště. Semena můžeme předpěstovat v chráněném prostředí a když mají 5 – 6 listů, tak je přesazujeme na záhon.
Stanoviště volíme polostinné nebo slunečné s úrodnou půdou, která dlouho zadržuje vodu. Po roce bychom stanoviště měli změnit, abychom zabránily chorobám. Sazenicím dopřejeme pravidelnou a dostatečnou zálivku. Salát má rád spíše chladnější podmínky, s teplotami 10 – 20 °C – v teplejším prostředí dochází k předčasnému kvetení a hořknutí listů.
Ideální spon je dle velikosti odrůdy 15 – 30 x 15 – 30 cm. Doba klíčení je 8 – 14 dní nebo déle.
Sklízíme přibližně za 2 měsíce od výsevu – liší se dle odrůdy. Hlávkový, římský a kadeřavý salát sklízíme celý a uchováváme v ledničce po dobu několika dní, salát listový sklízíme tak, že si odtrháváme pouze potřebné množství listů, jelikož není vhodný ke skladování.