Kategorie
-
Zelenina a ovoceČerstvá semínka skladem
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
-
Papriky a chilli
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
- BIO produkty
- Zelenina - sadbaNaskladnili jsme čerstvé sazečky!
- Okrasné rostlinyNejširší nabídka jarních cibulovin
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Microgreen a klíčky
- Exotické plody
- Užitkové rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
-
Denivka Catcher in the Eye - Hemerocallis -...
Růže velkokvětá keřová tmavě červená - Rosa -...
Angrešt červený - Ribes uva-crispa - prodej...
Topinambur - Helianthus tuberosus - prodej...
Jahodník Korona - Fragaria ananassa - prodej...
Jahodník Elsanta - Fragaria ananassa - prodej...
Rajče Gigantomo F1 - Solanum lycopersicum - prodej semen - 5 ks
Rajče Gigantomo je méně tradiční tyčková odrůda, typická pro svoje obrovské plody. Ty patří mezi jedny z největších rajčat na světe.
Rostlina dorůstá do výšky až 2 metrů. Kvůli velké hmotnosti plodů vyžaduje velmi silnou oporu.
Je vhodná pro pěstování na zahradě nebo ve skleníku.
Plody o hmotnosti až 1 kg a průměru až 20 cm se zbarvují do typické červené barvy.
Mají výbornou chuť, která se hodí hlavně na výrobu kečupů a jiných omáček.
Výsev:
S předpěstováním můžeme začít od února do dubna. Semena sázíme do výsevu 0,5 cm hlubokého. Doba klíčení je obvykle 1–2 týdny (i déle). Během této doby je nutné udržovat teplo.
Přibližně od poloviny května můžeme rostliny přesunout ven. Konečné stanoviště pro růst by mělo být teplé, slunečné a dobře chráněné. Půda by měla být středně těžká, bohatě zásobená humusem. Ideální spon pro rajčata je 80 x 50 cm.
Substrát musíme používat vždy spařený, např. v mikrovlnné troubě. Vhodný je třeba speciální pro rajčata a papriky. Během růstu je pro rostliny důležitá také pravidelná závlaha a dostatečný přísun živin. Ke hnojení můžeme použít např. hnojivo pro papriky a rajčata nebo NPK hnojivo.
Probiotika Weiki pro rajčata podporují jejich zdravý růst a odolnost.
Používají se pro zlepšení celkové kondice a zajištění bohaté a kvalitní úrody.
Posilují kořenový systém a zlepšují využití živin i plodnost.
Obsažené probiotické bakterie napomáhají snášet stresové podmínky, potlačují patogeny a urychlují regeneraci.
Jsou vhodné pro použití v konvenčním i ekologickém zemědělství, bez GMO.
Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik.
Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik.
Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku.
Hnojivé tyčinky jsou skvělý přípravek s obsahem guána a dalších potřebných živin, které podporují růst a výnosnost rostliny.
Díky guánu působí hnojivo až 60 dní.
Balení obsahuje 20 tyčinek.
BoPon je vícedruhové minerální hnojivo, určené k hnojení všech druhů zeleniny, zejména ale okurek a rajčat.
Hnojivo podporuje zdravý růst a výnosnost rostlin.
Balení o hmotnosti 1 kg vystačí k ošetření plochy 40 m2.
Symbivit rajčata a papriky je mykorhizní přípravek pro pěstování zeleniny.
Přípravek podporuje rozvoj kořenového systému, zvyšuje odolnost rostlin a prodlužuje vegetační dobu.
Není vhodný na brukvovité a merlíkovité rostliny.
Mykorhizní houby pro plodovou zeleninu je přípravek určený k vytvoření symbiózy mezi kořeny pěstovaných rostlin a půdními houbami.
Mykorhiza umožňuje lepší příjem vody a živin a efektivnější dodání těchto látek rostlinám.
Zajišťuje lepší růst, bohatší a zdravější kořenový systém a zvýšení tvorby květů a plodů.
Přípravek je vhodný na rajčata, papriky, okurky, dýně, fazole a další zeleninu.
Nehodí se pro brukvovité a merlíkovité.
Hoštické hnojivo je přírodní přípravek obohacený o guáno, vhodný pro hnojení rajčat a paprik.
Přípravek rostlinám dodává živiny a zároveň aktivuje půdní mikroflóru.
AG biomin na rajčata je organominerální hnojivo určené zejména na rajčata, papriky, okurky nebo dýně.
Přípravek obsahuje drcenou rohovinu, která obsahuje organicky vázaný dusík.
Vyznačuje se dlouhodobým účinkem, díky postupnému uvolňování dusíku.
Podporuje zdravý vývoj a růst.
BIO Rajče Blush je tyčková odrůda středně raného rajčete. Je odrůdou rajčete Artisan Blush Tiger.
Rostlina je vhodná pro pěstování na venkovních stanovištích.
Plody mají žlutooranžovou barvu a dosahují spíše menší hmotnosti kolem 25 g. Jsou švestkovitého tvaru jejich chuť je lahodná. Sklizeň probíhá od července do září.
Výhodou této odrůdy je, že je odolná vůči popraskání.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
BIO Rajče Indigo Blue Berries je tyčková raná odrůda, která patří mezi velmi vitální a odolné. Rostlinu lze pěstovat jak ve venkovních záhonech, tak ve větších květináčích na balkónech a terasách.
Plody jsou menší, kulaté a zralé mají hnědou až černou barvu (pokud jsou dostatečně osluněné). Dorůstají v trsech po 7 a více kusech.
Chuť rajčat je osvěžující, sladká a lehce kyselá. Hodí se především do salátů a k přímé konzumaci.
Doba zrání je přibližně 75 dní.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Rajče Artisan Blush Tiger je odrůda tyčkového rajčete, která vyniká atraktivními plody s mimořádnou chutí.
Švestkovitá rajčata mají žlutooranžovou slupku s růžovými pruhy. Dosahují velikosti kolem 4–7 cm a mají pevnou dužinu odolnou vůči praskání.
Jedná se o středně ranou odrůdu, která je velmi výnosná. Pěstovat ji lze na venkovním záhonku.
Rajče Stupické je velmi raná tyčková odrůda rajčete, která patří mezi tradiční české druhy. Rostlinu je možné pěstovat jak ve venkovních záhonech tak ve skleníku. Je možné ji také pěstovat jako keříčkovou odrůdu (bez vyvazování).
Plody jsou menší (do 55 g), zralé mají jasně červenou barvu a jsou odolné proti popraskání.
Chuť rajčátek je sladká a plná, hodící se do pokrmů studené i teplé kuchyně.
Doba zrání je přibližně 70 dní.
BIO Rajče Legend PhR je oblíbené především díky své odolnosti vůči běžným chorobám rajčat. Rezistence snižuje potřeby chemických přípravků na ochranu rostlin a ulehčuje tak i ekologickému způsobu pěstování.
Partenokarpické plody jsou červené a lesklé s jednotným kulatým tvarem. Hmotnost plodů je rozdílná v rámci jiných pěstebních podmínek, obvykle se pohybuje v rozmezí 200–300 gramů.
Má pevnou a šťavnatou dužinu, výbornou chuť se sladkým podtónem. Je vhodná pro přímou konzumaci i tepelné zpracování.
Jedná se o velmi produktivní odrůdu, která dorůstá střední velikosti.
Od výsadby sazenic činí vegetační doba přibližně 60–70 dní.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Rajče Wellington F1 je ranou tyčkovou odrůdu, s plody o hmotnosti až 250 g.
Plody mají kulatý tvar a sytě oranžovou barvu. Mají jemnou texturu a sladkou aromatickou chuť. Rajčata jsou navíc vysoce odolná vůči popraskání.
Hodí se k přípravě pokrmů studené i teplé kuchyně.
BIO rajče Brandywine je středně ranou odrůdou tyčkového rajčete původem z USA.
Rostlina je vhodná k pěstování na venkovním záhoně či ve skleníku.
Velké žluté plody mohou dosahovat vysoké hmotnosti a velikosti až 10 cm v průměru, proto je nezbytné rostlinu pěstovat s pevnou oporou.
Tato odrůda má plnou, sladkou a zároveň lehce nakyslou chuť.
Brandywine se vyznačuje velkým množstvím vnitřních přepážek. Díky tomu se rajčata snadno krájí. Hodí se k přímé konzumaci, do salátů, k tepelnému zpracování nebo k dekoraci pokrmů.
Doba zrání je okolo 80 dní.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Rajče Indigo Ppear Drops je výnosnou tyčkovou odrůdou koktejlového rajčete.
Plodí velké množství drobných plodů žíhané žluté barvy a vynikající sladké chuti.
Plody odrůdy jsou velmi atraktivní a bývají s oblibou využívány při přípravě pokrmů studené kuchyně.