
Kozlíček polníček Verte de Cambrai -...

Pelyněk kozalec Estragon - Artemisia...

Palma královská - Archontophoenix...

Ibišek jedlý lze pěstovat na balkonech. Je mohutný a je nutné zajistit oporu.
Ke kuchyňskému použití se sklízí mladé, křehké a jemné tobolky (max. 3 až 6denní). Uvnitř musí zůstat slizovité, bez semen.
Semena jsou mořená.
Výsev:
Pěstovat ibišek můžeme celoročně doma, ve vytápěném skleníku nebo v zimní zahradě. Teplota by nikdy neměla klesnout pod 15 °C.
Před výsevem doporučujeme semena stratifikovat v lednici, a to po dobu cca 2 měsíců.
Semena nejprve namočíme na 24 hodin do teplé vody. Poté je vyséváme 0,5 cm hluboko do dobře propustného substrátu smíchaného s perlitem. Pro rychlejší klíčení můžete slupku semen mírně narušit pilníkem či nožem.
Doba klíčení je 2–4 týdny nebo déle. Rostlinu je nutné pravidelně zalévat, ale nepřemokřit.
Stanoviště preferuje světlé, slunečné s teplotou pro klíčení mezi 20–25 °C.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit seZaložte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se