Kategorie
-
Zelenina a ovoceČerstvá semínka skladem
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
-
Papriky a chilli
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
- BIO produkty
- Zelenina - sadbaNaskladnili jsme čerstvé sazečky!
- Okrasné rostlinyNejširší nabídka jarních cibulovin
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Microgreen a klíčky
- Exotické plody
- Užitkové rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
-
Měsíček lékařský Bon Bon žlutý - Calendula...
Dýně máslová Butterbaby F1 PMT - Cucurbita...
Cuketa Bush Baby F1 Marrow - Cucurbita pepo -...
Okurka Profi F1 - Cucumis sativus - prodej...
Orlíček William Guiness - Aquilegia - prodej...
BIO Vigna hranatá - prodej bio semen na klíčení...
Zelené hnojení - Bílý jetel - prodej semen - 60 g
Paprika kozí/beraní roh Sora - Capsicum snnuum - prodej semen - 55 ks
Paprika Sora je raná odrůda papriky kozího rohu, kterou můžeme pěstovat jak ve skleníku, tak na venkovním záhoně.
Rostlina plodí úzké dlouhé plody s tmavě červenou barvu a vysokým leskem.
Papriky jsou ideální ke konzervaci.
Výsev:
S předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas.
Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů.
Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Nejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst.
Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání.
Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku.
Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině.
Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.
Hoštické hnojivo je přírodní přípravek obohacený o guáno, vhodný pro hnojení rajčat a paprik.
Přípravek rostlinám dodává živiny a zároveň aktivuje půdní mikroflóru.
Hnojivé tyčinky jsou skvělý přípravek s obsahem guána a dalších potřebných živin, které podporují růst a výnosnost rostliny.
Díky guánu působí hnojivo až 60 dní.
Balení obsahuje 20 tyčinek.
Mykorhizní houby pro plodovou zeleninu je přípravek určený k vytvoření mykorzhizní symbiózy mezi kořeny a půdními houbami.
Hodí se pro rajčata, papriky, okurky, dýně, melouny a hrách.
Zlepšuje růst, tvorbu kořenového systému a zvyšuje tvorbu květů a plodů.
Hnojivo na chilli papričky a papriky je vhodné pro ekologické způsoby pěstování, protože se jedná o čistě přírodní hnojivo.
Hnojivo se skládá z rostlinných aminokyselin, jemně mletého fosfátu přírodního původu, vinázy a mořských řas – ty jsou navíc ještě zdrojem všech stopových živin, které tento přípravek obsahuje v snadno přijatelné podobě. Všechny použité suroviny jsou organického původu, obohacují půdu a zlepšují celkovou mikrobiální aktivitu půdy.
Hnojivo stimuluje zakořeňování i růst a vývoj rostlin (včetně jejich plodů) a má příznivý účinek na průběh fotosyntézy.
Tekuté hnojivo s vermikompostem je přírodní produkt vyrobený z trusu žížal.
Zlepšuje vlastnosti půdy, obohacuje ji o živiny, zvyšuje její schopnost zadržovat vodu a omezuje vyluhování živin.
Používá se na všechny druhy zeleniny a bylinek.
Stimuluje biologický život v půdě a poskytuje optimální podmínky pro vývoj rostlin.
Poskytuje správnou výživu a zaručuje optimální růst a krásný vzhled rostlin.
Miniskleník s ventilací je skvělá pomůcka pro začínající pěstitele.
Je vyroben z pevného plastu a díky svým rozměrům je vhodný i do domácnosti.
Vrchní část tvoří čiré víko s ventilačními škvírami.
AG biomin na rajčata je organominerální hnojivo určené zejména na rajčata, papriky, okurky nebo dýně.
Přípravek obsahuje drcenou rohovinu, která obsahuje organicky vázaný dusík.
Vyznačuje se dlouhodobým účinkem, díky postupnému uvolňování dusíku.
Podporuje zdravý vývoj a růst.
Paprika Pálivec je typicky vyššího vzrůstu a řadí se mezi mírně pálivé odrůdy (má přibližně 800–1000 SHU).
Jedná se o beraní roh s delšími a tmavě zelenými plody, které jsou na řezu kulaté.
Paprika je vhodná jak pro přímou konzumaci, tak i ke sterilizaci.
Jedinečnou vlastností odrůdy je, že má sladkou špičku a směrem k semeníku postupně dochází ke zvyšování pálivosti.
Paprika Beros je raná až poloraná odrůda papriky typu kozí roh.
Rostlina dosahuje výšky 80–90 cm a hodí se zejména pro polní pěstování. Plody mají sytě červenou barvu a dosahují délky až 20 cm.
Hodí se k sušení nebo nakládání.
Patří mezi pálivé odrůdy.
Paprika Harvey je raná odrůda pálivé papriky. Jedná se o odrůdu typu kozí či beraní roh. Je vhodná ke studenému rychlení, v teplejších oblastech také k polnímu pěstování.
Dlouhé, úzké plody dozrávají přes žlutozelenou až do sytě žluté barvy. Vyznačují se vysokým leskem.
Odrůda je velice výnosná. Rostlina je poměrně vysoká, takže ji nezapomeňte průběžně vyvazovat.
Pálivost papriky Harvey je 10 000–30 000 jednotek SHU.
Paprika Ohnivec, jak již název vypovídá, se vyznačuje vysokou pálivostí.
Svou pálivostí plynule navazuje na kultivar Pálivec, jen má delší plod. Na Scovilleho stupnici je v rozmezí 1 800–2 500 SHU (středně pálivé papriky).
Světle zelená barva plodu představuje technickou zralost,
V čerstvém stavu ji lze konzumovat přímo nebo se také hodí k sterilizaci v celku.
Paprika Poseidon je raná až poloraná odrůda pálivé papriky typu kozí roh, vhodná pro pěstování v záhoně i ve skleníku.
Plody jsou dlouhé a úzké, a dozrávají do sytě červené barvy.
Papriky se vyznačují pálivou chutí, hodící se k přímé konzumaci i ke konzervaci plodů.
Paprika Harriet je raná odrůda papriky typu kozí roh, vhodná pro polní pěstování i studené rychlení.
Plody rostou v převislém postavení a vytváří úzce trojúhelníkový plod pálivé chuti. Plody mají zelenou barvu a v pozdní zralosti se zabarvují do červena.
Papriky se hodí ke konzervaci celých plodů.
Odrůda je středně pálivá, s 10 000–30 000 SHU.