Kategorie
-
Zelenina a ovoceČerstvá semínka skladem
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
-
Papriky a chilli
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
- BIO produkty
- Zelenina - sadbaNaskladnili jsme čerstvé sazečky!
- Okrasné rostlinyNejširší nabídka jarních cibulovin
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Microgreen a klíčky
- Exotické plody
- Užitkové rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
-
Denivka Catcher in the Eye - Hemerocallis -...
Růže velkokvětá keřová tmavě červená - Rosa -...
Angrešt červený - Ribes uva-crispa - prodej...
Topinambur - Helianthus tuberosus - prodej...
Jahodník Korona - Fragaria ananassa - prodej...
Jahodník Elsanta - Fragaria ananassa - prodej...
Chilli Bhut Jolokia - Capsicum chinense - prodej semen - 5 ks
Chilli Bhut Jolokia je extrémně pálivá odrůda, pocházející z Pakistánu.
Rostlina dorůstá kolem 100–150 cm a plodí polodlouhé červené papričky o délce 5–8 cm a se sytě červenou barvou.
Chuť a vůně papričky má výrazné ovocné aroma, přesto její pálivost dosahuje až 1 000 000 jednotek SHU. Používají se především k dochucování indických pokrmů, nakládání nebo k sušení.
Doba zrání je přibližně 120 dní.
Výsev:
S předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas.
Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů.
Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Nejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst.
Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání.
Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku.
Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině.
Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.
Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik.
Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik.
Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku.
Perlit je přírodní produkt vznikající ze sopečných aktivit. Perlit je vyvinut z přírodních vulkanických kamenů, které projdou teplem až přes 1000 °C.
Perlit výborně drží vzduch a vodu. Hodí se pro pěstování rostlin ze semen!
Geohumus je jedinečný přípravek především díky své schopnosti absorbovat vodu a udržet ji v sobě po dobu až 30 dní, čímž dochází k postupnému uvolňování vody pro potřeby rostliny.
Tímto způsobem je například možné udržet i v Saudské Arábii a ostatních oblastech vyznačujících se dlouhotrvajícím horky udržet stálezelená golfová hřiště. Mezi další přednosti Geohumusu patří
- částice Geohumusu se nevyplavují na horní plochu půdy
- obstará rostlinu výživnými látkami
Jedná se speciální substrát složený ze slíd na bázi draslíku a stopových prvků kovů, které hydrogelu napomáhají uchovávat vodu a živiny.
Hydrogel se vyznačuje svým neutrálním pH. Zajímavostí je, že jediný gram hydrogelu je schopen pojmout až 300 mililitrů vody.
Hoštické hnojivo je přírodní přípravek obohacený o guáno, vhodný pro hnojení rajčat a paprik.
Přípravek rostlinám dodává živiny a zároveň aktivuje půdní mikroflóru.
Chilli Carolina Reaper yellow je hybridní chilli paprička původem z Ameriky. Jedná se o extrémně pálivou odrůdu, která vznikla křížením Habanero Yellow a Naga Moricho.
Obsah SHU je 2 000 000 jednotek a řadí se k nejpálivějším papričkám na světě.
Žluté plody mají délku 2–6 cm. I přes extrémní pikantnost, mají papričky svěží citrusovou chuť i vůni.
Pěstování není nijak náročné. Jelikož má odrůda nižší vzrůst, je vhodná k pěstování také v truhlících na balkonech či terasách.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Chilli Bhut Jolokia je vysoce pálivá chilli paprička původem z Indie. Ve své domovině se hojně využívá jako homeopatikum nebo jako ochrana při extrémně teplém počasí.
Rostlina dorůstá výšky 45–120 cm, záleží na pěstebních podmínkách. Plodí oranžové plody nepravidelného tvaru, které mají délku 5–8 cm.
Jedná se o vysoce výnosnou odrůdu, která se využívá do indických jídel a kari pokrmů. Má aromatickou chuť s ovocným nádechem.
Tato odrůda je vhodná k sušení nebo k dochucování dezertů.
Obsah SHU je více jak 1 000 000 jednotek.
Doba zrání je přibližně 100 dní.
Chilli Brazilský pepř Ghost pepper je exotická odrůda pocházející z Brazílie. Tento vysoce výnosný hybrid vznikl zkřížením odrůd Bhut Jolokia, 7 Pot Douglah a Trinidad Scorpion.
Rostlina může dorůstat výšky až kolem 100–120 cm. Její plody mají rozmanitý tvar a velikost. Barva plodů bývá tmavě červená až čokoládově hnědá.
Patří mezi extra pálivé odrůdy, SHU je přibližně 1 400 000 jednotek.
Chilli Trinidad Scorpion Moruga žluté je jedna z nejpálivějších odrůd na světě.
Rostlina v příznivých podmínkách může dorůstat až výšky 1,5 m. Plody mají neobvyklý tvar s promáčknutím a špičatým výrůstkem na konci, připomínajícím ocas škorpióna. Zralé mají sytě červenou barvu.
Odrůda patří mezi extrémně pálivé, SHU je až 2 000 000 jednotek. Papričky mají výbornou chuť s ovocným nádechem, hodí se proto jako koření nebo k dochucování omáček.
Doba zrání je přibližně 120 dní.
Chilli 7 Pot Douglah Red se řadí mezi extra pálivé odrůdy chilli.
Plodí papričky, které se používají na dochucování pokrmů.
Rostlina je vysoká 100–150 cm – proto potřebuje ke svému růstu dostatečnou oporu.
Pálivost je více než 1 milion SHU jednotek (1,35).
Chilli Trinidad Scorpion Moruga žluté je jedna z nejpálivějších odrůd na světě.
Rostlina v příznivých podmínkách může dorůstat až výšky 1,5 m. Plody mají neobvyklý tvar s promáčknutím a špičatým výrůstkem na konci, připomínajícím ocas škorpióna. Zralé mají sytě žlutou barvu.
Odrůda patří mezi extrémně pálivé, SHU je až 2 000 000 jednotek. Papričky mají výbornou chuť s ovocným nádechem, hodí se proto jako koření nebo k dochucování omáček.
Doba zrání je přibližně 120 dní.
Chilli Bhut Jolokia je vysoce pálivá chilli paprička původem z Indie. Ve své domovině se hojně využívá jako homeopatikum nebo jako ochrana při extrémně teplém počasí.
Rostlina dorůstá výšky 45–120 cm, záleží na pěstebních podmínkách. Plodí oranžové plody nepravidelného tvaru, které mají délku 5–8 cm.
Jedná se o vysoce výnosnou odrůdu, která se využívá do indických jídel a kari pokrmů. Má aromatickou chuť s ovocným nádechem.
Tato odrůda je vhodná k sušení nebo k dochucování dezertů.
Obsah SHU je více jak 1 000 000 jednotek.
Doba zrání je přibližně 100 dní.
Chilli Trinidad Scorpion Butch žluté je odrůda pocházející z Austrálie.
Rostlina v příznivých podmínkách může dorůstat až výšky 1,8 m. Plody mají neobvyklý tvar s promáčknutím a špičatým výrůstkem na konci, připomínajícím ocas škorpióna. Zralé mají sytě žlutou barvu.
Odrůda patří mezi extrémně pálivé, SHU je až 1 463 700 jednotek. Papričky mají výbornou chuť s ovocným nádechem, hodí se proto jako koření nebo k dochucování omáček.
Doba zrání je přibližně 100 dní.
Chilli Carolina Reaper je extrémně pálivá odrůda chilli papriček, vyšlechtěná v USA zkřížením odrůd Bhut Jolokia a Habanero.
Rostlina dorůstá do výšky až 160 cm, a nejlépe se jí bude dařit ve skleníku. Plodí sytě červené drobné papričky.
Mají příjemně ovocnou chuť, ale patří k nejpálivějším papričkám na světě, takže je potřeba konzumovat je opatrně. Pálivost dosahuje rekordních 2 200 000 SHU jednotek.
Papričky se hodí zejména k sušení a dochucování pokrmů.
Doba zrání je okolo 120 dní.
Chilli Trinidad Scorpion Moruga Caramel je drobná odrůda chilli papriček, pocházející z Karabiku.
Rostlina dorůstá pouze 45–65 cm a plodí asi 5 cm velké vrásčité plody, které mají karamelovou barvu a citrusovou vůni.
Odrůda patří mezi extrémně pálivé, s SHU 1 200 000–2 000 000 jednotek.
Papričky se používají hlavně k dochucování omáček nebo polévek.
Chilli Trinidad Scorpion Moruga Chocolate byla donedávna nejpálivější odrůdou chilli papriček (od roku 2012) a pochází z Trinidadu.
Její plody mají délku až 8 cm a jsou velmi aromatické.
Vůně je klasická po citrusech, chuť je oproti červené verzi sladší a pocitově příjemnější.
Rostlina dorůstá do max. výšky 60 cm.
Pálivost je přes 2 000 000 jednotek SHU.