Kategorie
-
Zelenina a ovoceČerstvá semínka skladem
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
-
Papriky a chilli
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
- BIO produkty
- Zelenina - sadbaNaskladnili jsme čerstvé sazečky!
- Okrasné rostlinyNejširší nabídka jarních cibulovin
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Microgreen a klíčky
- Exotické plody
- Užitkové rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
-
Dýně máslová Butterbaby F1 PMT - Cucurbita...
Cuketa Bush Baby F1 Marrow - Cucurbita pepo -...
Okurka Profi F1 - Cucumis sativus - prodej...
Orlíček William Guiness - Aquilegia - prodej...
BIO Vigna hranatá - prodej bio semen na klíčení...
Zelené hnojení - Bílý jetel - prodej semen - 60 g
Chilli Kajenský pepř extra tenký - Capsicum annuum - prodej semen - 7 ks
Chilli Kajenský pepř tenký je extrémně úzká a dlouhá odrůda, s původem v Jižní Americe.
Rostlina měří 30–50 cm, takže se hodí i pro pěstování ve větším květináči na balkóně nebo terase. Plodí tenké, až 10 cm dlouhé papričky se sytě červenou barvou.
Odrůda patří ke středně pálivým druhům, SHU je 30 000–50 000 jednotek.
Hodí se zejména k dochucování pokrmů, ale díky své pevné slupce jsou vhodné i k dlouhodobému skladování.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Výsev:
S předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas.
Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů.
Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Nejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst.
Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání.
Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku.
Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině.
Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.
Hoštické hnojivo je přírodní přípravek obohacený o guáno, vhodný pro hnojení rajčat a paprik.
Přípravek rostlinám dodává živiny a zároveň aktivuje půdní mikroflóru.
Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik.
Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik.
Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku.
Hnojivé tyčinky jsou skvělý přípravek s obsahem guána a dalších potřebných živin, které podporují růst a výnosnost rostliny.
Díky guánu působí hnojivo až 60 dní.
Balení obsahuje 20 tyčinek.
Symbivit rajčata a papriky je mykorhizní přípravek pro pěstování zeleniny.
Přípravek podporuje rozvoj kořenového systému, zvyšuje odolnost rostlin a prodlužuje vegetační dobu.
Není vhodný na brukvovité a merlíkovité rostliny.
Perlit je přírodní produkt vznikající ze sopečných aktivit. Perlit je vyvinut z přírodních vulkanických kamenů, které projdou teplem až přes 1000 °C.
Perlit výborně drží vzduch a vodu. Hodí se pro pěstování rostlin ze semen!
Jedná se speciální substrát složený ze slíd na bázi draslíku a stopových prvků kovů, které hydrogelu napomáhají uchovávat vodu a živiny.
Hydrogel se vyznačuje svým neutrálním pH. Zajímavostí je, že jediný gram hydrogelu je schopen pojmout až 300 mililitrů vody.
Jiffy neboli rašelinové zakořeňovače jsou vhodné pro klíčení semen.
Výborně drží vodu a vzduch a jsou vhodné pro většinu semen.
Při přesazování nehrozí poškození kořenového systému.
Jedná se o výhodné balení obsahující 10 ks!
Chilli Maďarský vosk je velmi odolná nenáročná odrůda chilli.
Rostlina dosahuje výšky 70–100 cm a hodí se pro polní pěstování i pro pěstování ve skleníku. Plodí žluté papriky, které s dozráváním červenají. Vypadají podobně jako běžné sladké papriky a dosahují délky až 15 cm.
Odrůda je středně pálivá, ale pálivost se může hodně lišit kus od kusu. Pálivost je od 5 000 do 40 000 jednotek SHU. Papriky se hodí k přímé konzumaci nebo nakládání.
Doba zrání je přibližně 80 dní.
Chilli Mushroom je původem z Ameriky. Jedná se o chilli papričku velmi delikátní chuti. Vypěstované papričky můžete používat k plnění, při grilování, sušení nebo do omáček.
Rostlina dosahuje celkové výšky 60–80 cm a plodí přibližně 4 x 4 cm velké žluté papričky, které jsou tenkostěnné a svým tvarem připomínají houbu.
Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 15 000–30 000 jednotek.
Kajenský pepř zlatý je odrůda pocházející z Jižní Ameriky.
Rostlina je drobná, dosahuje výšky 30–50 cm a hodí se tedy i pro pěstování ve velkém květináči. Plodí zakřivené, asi 10 cm dlouhé papričky s neobvyklou citrónově žlutou barvou.
Řadíme ji ke středně pálivým druhům o pálivosti 30 000–50 000 SHU jednotek. Je oblíbené nejenom kvůli své chuti, ale také blahodárným účinkům na lidské zdraví - podporuje trávení, působí proti bakteriím a ulevuje od bolesti.
Využívá se zejména k dochucování pokrmů.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Chilli korál je středně pálivá raná paprička, která plodí kulaté plody s průměrem 2–2,5 cm.
Plody jsou velikostí podobné třešním, postupně zrají ze zelené barvy do oranžové, sklízet je možné obě varianty.
Na záhonu venku dorůstá do výšky kolem 50 cm, ve skleníku mnohdy i výše.
Odrůda je vhodná k sušení, nakládání i jiným kuchyňským úpravám.
SHU je přibližně 30 000 jednotek.
Chilli kajenský pepř Purple je původem z Jižní Ameriky. Jedná se o velmi oblíbený kořenící přípravek. Vypěstované papričky můžete do pokrmů přidávat jak v čerstvém stavu, tak i sušené.
Rostlina dosahuje celkové výšky 50 cm a plodí asi 15 cm dlouhé fialové lusky.
Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 30 000–50 000 jednotek.
Doba zrání je cca 80 dní.
Chilli Satan's Kiss má původ v Itálii. Jedná se o rychle rostoucí keřovitou odrůdu.
U nás je známá pod názvy Baccio Ciliegia Piccante nebo chilli Satana.
Dorůstá do maximální výšky kolem 90 cm. Hodí se pro pěstování ve skleníku, na balkoně či terase.
Má typické malé plody, které jsou středně pálivé s obsahem kolem 50 000 SHU. Po tepelné úpravě svou pálivost ztrácí.
Doba zrání je přibližně 90 dnů.
Chilli Aji Amarillo má původ v jižní Americe a jedná se o teplomilnou odrůdu s košatým růstem.
Dorůstá do výšky v rozmezí 40–80 cm. Plodí silnostěnné papričky, které z tmavě zelené barvy dozrávají postupně do oranžové.
Je známé pro své kulinářské využití, nejvíce oblíbené pak v peruánské kuchyni.
Doba zrání plodů je přibližně 90 dnů.
SHU je kolem 40 000 jednotek, proto se řadí mezi středně pálivé chilli papričky.
Chilli Aji Charapita je středně pálivá odrůda, původem z Peru.
Rostlina tvoří bujně rostoucí až 1 m vysoký keř s velkým výnosem plodů. Ty jsou drobné kulaté a dozrávají do žluté až žlutooranžové barvy.
SHU je 50 000–100 000 jednotek.
Papričky mají výrazné ovocné aroma i chuť. Hodí se na sušení, nakládání i k dochucování jídel.
Doba zrání je okolo 80 dní.
Chilli Prairie Fire je nízká keříková odrůda chilli. Jedná se o středně pálivé chilli, jehož obsah SHU je přibližně 70 000 jednotek.
Rostlina dosahuje výšky 15–30 cm a drobné papričky mají délku 1–2 cm. Tato odrůda má svěží a pálivou chuť.
Chilli Prairie Fire je vhodné k pěstování v květináči.
Dozrávají od žluté, zelené až po tmavě červenou barvu, což působí zajímavým dekorativním dojmem.
Papričky můžete použít jak do studené kuchyně, tak k tepelným úpravám a nakládání.
Doba zrání je přibližně 60 dní.