Kategorie
-
Zelenina a ovoceČerstvá semínka skladem
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
-
Papriky a chilli
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
- BIO produkty
- Zelenina - sadbaNaskladnili jsme čerstvé sazečky!
- Okrasné rostlinyNejširší nabídka jarních cibulovin
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Microgreen a klíčky
- Exotické plody
- Užitkové rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
-
Dýně máslová Butterbaby F1 PMT - Cucurbita...
Cuketa Bush Baby F1 Marrow - Cucurbita pepo -...
Okurka Profi F1 - Cucumis sativus - prodej...
Orlíček William Guiness - Aquilegia - prodej...
BIO Vigna hranatá - prodej bio semen na klíčení...
Zelené hnojení - Bílý jetel - prodej semen - 60 g
Chilli Aji Charapita - Capsicum chinense - prodej semen - 7 ks
Chilli Aji Charapita je středně pálivá odrůda, původem z Peru.
Rostlina tvoří bujně rostoucí až 1 m vysoký keř s velkým výnosem plodů. Ty jsou drobné kulaté a dozrávají do žluté až žlutooranžové barvy.
SHU je 50 000–100 000 jednotek.
Papričky mají výrazné ovocné aroma i chuť. Hodí se na sušení, nakládání i k dochucování jídel.
Doba zrání je okolo 80 dní.
Výsev:
S předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas.
Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů.
Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Nejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst.
Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání.
Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku.
Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině.
Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.
Hoštické hnojivo je přírodní přípravek obohacený o guáno, vhodný pro hnojení rajčat a paprik.
Přípravek rostlinám dodává živiny a zároveň aktivuje půdní mikroflóru.
Hoštické hnojivo je čistě přírodní organické NPK hnojivo, vhodné pro všechny rostliny.
Guáno je přírodní složka, pocházející z trusu mořských ptáků.
Hnojivo není určeno k rozpouštění ve vodě a k aplikování formou zálivky.
Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik.
Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik.
Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku.
Symbivit rajčata a papriky je mykorhizní přípravek pro pěstování zeleniny.
Přípravek podporuje rozvoj kořenového systému, zvyšuje odolnost rostlin a prodlužuje vegetační dobu.
Není vhodný na brukvovité a merlíkovité rostliny.
Perlit je přírodní produkt vznikající ze sopečných aktivit. Perlit je vyvinut z přírodních vulkanických kamenů, které projdou teplem až přes 1000 °C.
Perlit výborně drží vzduch a vodu. Hodí se pro pěstování rostlin ze semen!
Hoštické hnojivo Guáno je čistě přírodní přípravek, který rostlinám dodá potřebné živiny.
Guáno vzniká na pobřežích Jižní Ameriky mineralizací ptačího trusu.
Geohumus je jedinečný přípravek především díky své schopnosti absorbovat vodu a udržet ji v sobě po dobu až 30 dní, čímž dochází k postupnému uvolňování vody pro potřeby rostliny.
Tímto způsobem je například možné udržet i v Saudské Arábii a ostatních oblastech vyznačujících se dlouhotrvajícím horky udržet stálezelená golfová hřiště. Mezi další přednosti Geohumusu patří
- částice Geohumusu se nevyplavují na horní plochu půdy
- obstará rostlinu výživnými látkami
Jedná se speciální substrát složený ze slíd na bázi draslíku a stopových prvků kovů, které hydrogelu napomáhají uchovávat vodu a živiny.
Hydrogel se vyznačuje svým neutrálním pH. Zajímavostí je, že jediný gram hydrogelu je schopen pojmout až 300 mililitrů vody.
Chilli Bolívijská duha je zajímavá odrůda, pocházející z Bolívie.
Rostlina se dorůstá výšky kolem 60 cm a plodí drobné lesklé papričky, které mají od fialové po žlutou barvu.
Odrůda se řadí mezi středně pálivé, s SHU 10 000–30 000 jednotek.
Papričky této odrůdy se skvěle hodí na zavařování i k přímé konzumaci.
Chilli Lemon Drop je odrůda chilli, známá také pod názvem Hot Lemon či Kellu Uchu. Pochází z Peru. Jedná se o středně pálivé chilli, jehož obsah SHU je 15 000–30 000 jednotek.
Rostlina dosahuje výšky 80 cm a dlouhé štíhle papričky jsou velké asi 7 cm. Tato odrůda má chuť a aroma, které připomíná citrón.
Chilli Lemon Drop je vhodné k pěstování v interiéru, jelikož má vysoké nároky na teplotu.
Zralé papričky můžete usušit, využívat při vaření nebo používat jako dekoraci pokrmů.
Paprika Ohnivec, jak již název vypovídá, se vyznačuje vysokou pálivostí.
Svou pálivostí plynule navazuje na kultivar Pálivec, jen má delší plod. Na Scovilleho stupnici je v rozmezí 1 800–2 500 SHU (středně pálivé papriky).
Světle zelená barva plodu představuje technickou zralost,
V čerstvém stavu ji lze konzumovat přímo nebo se také hodí k sterilizaci v celku.
Chilli Mushroom je původem z Ameriky. Jedná se o chilli papričku velmi delikátní chuti. Vypěstované papričky můžete používat k plnění, při grilování, sušení nebo do omáček.
Rostlina dosahuje celkové výšky 60–80 cm a plodí přibližně 4 x 4 cm velké žluté papričky, které jsou tenkostěnné a svým tvarem připomínají houbu.
Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 15 000–30 000 jednotek.
Chilli Kajenský pepř je původem z Jižní Ameriky. Dnes je kajenský pepř velmi oblíbeným dochucovadlem pokrmů. Kromě toho má i blahodárné účinky na lidské zdraví.
Rostlina dosahuje výšky cca 40–50 cm a plodí 10–15 cm dlouhé plody. Papričky mají sytě červenou barvu a pevnou slupku. Při správném skladování vydrží papričky dlouho čerstvé.
Tato odrůda patří ke středně pálivým, její SHU je 30 000–50 000 jednotek.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Chilli Prairie Fire je nízká keříková odrůda chilli. Jedná se o středně pálivé chilli, jehož obsah SHU je přibližně 70 000 jednotek.
Rostlina dosahuje výšky 15–30 cm a drobné papričky mají délku 1–2 cm. Tato odrůda má svěží a pálivou chuť.
Chilli Prairie Fire je vhodné k pěstování v květináči.
Dozrávají od žluté, zelené až po tmavě červenou barvu, což působí zajímavým dekorativním dojmem.
Papričky můžete použít jak do studené kuchyně, tak k tepelným úpravám a nakládání.
Doba zrání je přibližně 60 dní.
Chilli Kajenský pepř tenký je extrémně úzká a dlouhá odrůda, s původem v Jižní Americe.
Rostlina měří 30–50 cm, takže se hodí i pro pěstování ve větším květináči na balkóně nebo terase. Plodí tenké, až 10 cm dlouhé papričky se sytě červenou barvou.
Odrůda patří ke středně pálivým druhům, SHU je 30 000–50 000 jednotek.
Hodí se zejména k dochucování pokrmů, ale díky své pevné slupce jsou vhodné i k dlouhodobému skladování.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Chilli Mushroom je zajímavá robustní odrůda chilli, pocházející z oblasti Karibiku.
Rostlina dosahuje výšky kolem 120 cm a nejlépe se jí bude dařit ve skleníku nebo fóliovníku. Plodí drobné papriky, které svým tvarem připomínají houby a mají sytě červenou barvu.
Papričky jsou středně pálivé, SHU je 50 000 jednotek. Hodí se k sušení nebo dochucování omáček.
Doba zrání je přibližně 100 dní.