×

Kategorie

Naposledy zobrazené
Žádné položky

Chilli Carolina Reaper Chocolate - Capsicum chinense - prodej semen - 5 ks

×

Carolina Reaper Chocolate je velmi teplomilná odrůda chilli papričky.

Rostlina dorůstá výšky až 160 cm a nejlépe se jí bude dařit ve skleníku nebo doma. Plodí 4–5 cm dlouhé papričky, které mají nepravidelný tvar a dozrávají do hnědé barvy. 

Odrůda patří mezi extrémně pálivé, SHU je až 1 600 000 jednotek. Papričky jsou velmi aromatické a hodí se k dochucování teplých pokrmů. 

Doba zrání je delší, přibližně 120 dní.

Číst víceShow less
127 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
1000145
Přidat k oblíbeným
Popis

Výsev:

předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas. 

Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů

Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °CNejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst. 

Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání. 

Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku. 

Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitáhumózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině. 

Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1000145

Parametry

Výška
120 - 200 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Stanoviště
Slunečné
Barva plodu
Hnědá
Pálivost
Extra pálivé
Pěstování
Doma
Venku
BIO kvalita
Ne
Mrazuvzdornost
Ne
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Srpen
Září
Říjen
Ranost odrůdy
Pozdní
Mohlo by se hodit
167 Kč s DPH

Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik. 

Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik. 

Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku. 

18 Kč s DPH

Geohumus je jedinečný přípravek především díky své schopnosti absorbovat vodu a udržet ji v sobě po dobu až 30 dní, čímž dochází k postupnému uvolňování vody pro potřeby rostliny.

Tímto způsobem je například možné udržet i v Saudské Arábii a ostatních oblastech vyznačujících se dlouhotrvajícím horky udržet stálezelená golfová hřiště. Mezi další přednosti Geohumusu patří 

  • částice Geohumusu se nevyplavují na horní plochu půdy
  • obstará rostlinu výživnými látkami
110 Kč s DPH

Chilli Carolina Reaper yellow je hybridní chilli paprička původem z Ameriky. Jedná se o extrémně pálivou odrůdu, která vznikla křížením Habanero Yellow a Naga Moricho.

Obsah SHU je 2 000 000 jednotek a řadí se k nejpálivějším papričkám na světě.

Žluté plody mají délku 2–6 cm. I přes extrémní pikantnost, mají papričky svěží citrusovou chuť i vůni.

Pěstování není nijak náročné. Jelikož má odrůda nižší vzrůst, je vhodná k pěstování také v truhlících na balkonech či terasách.

Doba zrání je přibližně 90 dní.

101 Kč s DPH

Chilli Bhut Jolokia je vysoce pálivá chilli paprička původem z Indie. Ve své domovině se hojně využívá jako homeopatikum nebo jako ochrana při extrémně teplém počasí.

Rostlina dorůstá výšky 45–120 cm, záleží na pěstebních podmínkách. Plodí oranžové plody nepravidelného tvaru, které mají délku 5–8 cm.

Jedná se o vysoce výnosnou odrůdu, která se využívá do indických jídel a kari pokrmů. Má aromatickou chuť s ovocným nádechem.

Tato odrůda je vhodná k sušení nebo k dochucování dezertů.

Obsah SHU je více jak 1 000 000 jednotek.

Doba zrání je přibližně 100 dní.

57 Kč s DPH

Chilli Brazilský pepř Ghost pepper je exotická odrůda pocházející z Brazílie. Tento vysoce výnosný hybrid vznikl zkřížením odrůd Bhut Jolokia, 7 Pot Douglah a Trinidad Scorpion.

Rostlina může dorůstat výšky až kolem 100–120 cm. Její plody mají rozmanitý tvar a velikost. Barva plodů bývá tmavě červená až čokoládově hnědá. 

Patří mezi extra pálivé odrůdy, SHU je přibližně 1 400 000 jednotek.

8 produktů ve stejné kategorii
96 Kč s DPH

Bio chilli habanero je velmi pálivá oranžová odrůda, dosahující výšky 60–100 cm.

Odrůda má vysokou výnosnost až 5 cm dlouhých chilli papriček. 

Se svou pálivostí 150 000–325 000 SHU jednotek patří mezi velmi pálivé a je oblíbená zejména v Mexiku a Jižní Americe. 

Doba zrání je okolo 100 dní.

BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.

81 Kč s DPH

Chilli Thai Hot Birds Eye je jednou z extra pálivých papriček, která se s oblibou používá v pokrmech thajské a indické kuchyně. 

Plodem jsou silně aromatizované a štíhlé papričky s délkou kolem 7,5 cm. Lze je využít k autentickému dochucení asijských polévek, omáček, salátů, kari a smažených pokrmů.

Pro tuto chilli papričku je typický kompaktní růst.

Na Scovilleho stupnici pálivosti má hodnotu mezi 100 000 a 225 000 SHU – je řazena mezi výrazné a pálivé kultivary

110 Kč s DPH

Chilli Naga Viper je odrůda pocházející z Anglie.

Rostlina dorůstá výšky 120–140 cm a nejlépe se jí bude dařit ve skleníku. Papričky jsou velké až 6 cm a zralé mají sytě červenou barvu a jsou výrazně zvrásněné

Odrůda patří mezi jednu z nejpálivějších odrůd, její SHU je až 1 382 118 jednotek. Tyto papričky se využívají zejména k sušení nebo k přípravě pálivých omáček. 

Doba zrání je okolo 100 dní.

110 Kč s DPH

Chilli Carolina Reaper je extrémně pálivá odrůda chilli papriček, vyšlechtěná v USA zkřížením odrůd Bhut Jolokia a Habanero.

Rostlina dorůstá do výšky až 160 cm, a nejlépe se jí bude dařit ve skleníku. Plodí sytě červené drobné papričky.

Mají příjemně ovocnou chuť, ale patří k nejpálivějším papričkám na světě, takže je potřeba konzumovat je opatrně. Pálivost dosahuje rekordních 2 200 000 SHU jednotek.

Papričky se hodí zejména k sušení a dochucování pokrmů.

Doba zrání je okolo 120 dní.

101 Kč s DPH

Chilli Bhut Jolokia je vysoce pálivá chilli paprička původem z Indie. Ve své domovině se hojně využívá jako homeopatikum nebo jako ochrana při extrémně teplém počasí.

Rostlina dorůstá výšky 45–120 cm, záleží na pěstebních podmínkách. Plodí oranžové plody nepravidelného tvaru, které mají délku 5–8 cm.

Jedná se o vysoce výnosnou odrůdu, která se využívá do indických jídel a kari pokrmů. Má aromatickou chuť s ovocným nádechem.

Tato odrůda je vhodná k sušení nebo k dochucování dezertů.

Obsah SHU je více jak 1 000 000 jednotek.

Doba zrání je přibližně 100 dní.

101 Kč s DPH

Chilli Trinidad Scorpion Butch je velmi pálivá odrůda, původem z Austrálie.

Rostlina dorůstá výšky až 120 cm a je velmi výnosná. Nejlépe se jí bude dařit ve skleníku. 

Plody jsou drobné, mají tenkou stěnu a nepravidelný tvar. S dozráváním mění svou barvu od zelené přes žlutou až do světle červené

Papričky patří mezi extrémně pálivé i v malém množství, její SHU je 1 463 700 jednotek.

Její chuť je velmi výrazná a aromatická. Při konzumaci bychom měli dbát maximální opatrnosti, jelikož pálivost papričky postupně zesiluje. Hodí se k tepelnému zpracování i sušení. 

Doba zrání je okolo 120 dní.

114 Kč s DPH

Chilli 7 Pot Brain Strain je extrémně pálivá odrůda chilli papričky.

Rostlina dorůstá výšky až 100 cm a nejlépe se jí bude dařit ve skleníku. Plodí sytě žluté, 4–5 cm dlouhé papriky s nerovným povrchem připomínajícím lidský mozek. 

Papričky patří mezi extrémně pálivé, SHU je až 1 400 000 jednotek. Hodí se k dochucování omáček nebo k nakládání.

Doba zrání je přibližně 100 dní.

119 Kč s DPH

Chilli Bhut Jolokia je extrémně pálivá odrůda, pocházející z Pakistánu.

Rostlina dorůstá kolem 100–150 cm a plodí polodlouhé červené papričky o délce 5–8 cm a se sytě červenou barvou.

Chuť a vůně papričky má výrazné ovocné aroma, přesto její pálivost dosahuje až 1 000 000 jednotek SHU. Používají se především k dochucování indických pokrmů, nakládání nebo k sušení. 

Doba zrání je přibližně 120 dní.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se