Kategorie
-
Zelenina a ovoceČerstvá semínka skladem
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
-
Papriky a chilli
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
- BIO produkty
- Zelenina - sadbaNaskladnili jsme čerstvé sazečky!
- Okrasné rostlinyNejširší nabídka jarních cibulovin
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Microgreen a klíčky
- Exotické plody
- Užitkové rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
-
Dýně máslová Butterbaby F1 PMT - Cucurbita...
Cuketa Bush Baby F1 Marrow - Cucurbita pepo -...
Okurka Profi F1 - Cucumis sativus - prodej...
Orlíček William Guiness - Aquilegia - prodej...
BIO Vigna hranatá - prodej bio semen na klíčení...
Zelené hnojení - Bílý jetel - prodej semen - 60 g
Chilli Serrano Tampiqueno - Capsicum annuum - prodej semen - 7 ks
Chilli Serrano Tampiqueno je mírně pálivá odrůda, původem z Mexika.
Rostlina dosahuje výšky 60–100 cm a je velmi výnosná. Plodí drobné 2–5 cm dlouhé plody, které zráním mění svou barvu od zelené až po jasně červenou.
Odrůda je středně pálivá, SHU je 5 000–20 000 jednotek. Hodí se k přímé konzumaci i k tepelné úpravě např. do omáček nebo sals.
Doba zrání je přibližně 80 dní.
Výsev:
S předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas.
Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů.
Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Nejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst.
Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání.
Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku.
Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině.
Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.
Parametry
- Výška
- 25 - 45 cm
45 - 65 cm
65 - 90 cm
90 - 120 cm
- Výsev / výsadba
- Březen
Únor
- Stanoviště
- Slunečné
- Barva plodu
- Červená
- Pálivost
- Středně pálivé
- Pěstování
- Doma
Venku
- BIO kvalita
- Ne
- Mrazuvzdornost
- Ne
- Odrůda
- Nehybridní
- Sklizeň
- Srpen
Září
Červenec
Říjen
- Ranost odrůdy
- Poloraná
Hoštické hnojivo je přírodní přípravek obohacený o guáno, vhodný pro hnojení rajčat a paprik.
Přípravek rostlinám dodává živiny a zároveň aktivuje půdní mikroflóru.
Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik.
Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik.
Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku.
Hoštické slepičince jsou organominerální hnojivo s příměsí fermentovaného drůbežího trusu.
Přípravek je určen k hnojení všech typů plodové zeleniny a kvetoucích rostlin.
Díky vysokému obsahu fosforu podporuje bohaté nasazení květů a plodů, dodává rostlině potřebné živiny a aktivuje půdní mikroflóru.
Jedná se o skvělou pomůcku k označení vašich rostlin a sazenic nejen doma, ale také na zahradě v záhonech.
Zapichovací jmenovka je zhotovena ze dřeva.
Balení obsahuje 5 kusů jmenovek.
Černá sadbovací deska do miniskleníku obsahuje 24 buněk.
Používá se k předpěstování rostlin, pěstování sukulentů nebo k řízkování.
Používá se samostatně nebo s miniskleníkem.
Miniskleník s ventilací je skvělá pomůcka pro začínající pěstitele.
Je vyroben z pevného plastu a díky svým rozměrům je vhodný i do domácnosti.
Vrchní část tvoří čiré víko s ventilačními škvírami.
Chilli Maďarský vosk je velmi odolná nenáročná odrůda chilli.
Rostlina dosahuje výšky 70–100 cm a hodí se pro polní pěstování i pro pěstování ve skleníku. Plodí žluté papriky, které s dozráváním červenají. Vypadají podobně jako běžné sladké papriky a dosahují délky až 15 cm.
Odrůda je středně pálivá, ale pálivost se může hodně lišit kus od kusu. Pálivost je od 5 000 do 40 000 jednotek SHU. Papriky se hodí k přímé konzumaci nebo nakládání.
Doba zrání je přibližně 80 dní.
Chilli Aji Pineapple je exotická odrůda pocházející z Peru. Jedná se o středně pálivé chilli, jehož obsah SHU je přibližně 30 000 jendotek.
Rostlina dosahuje výšky 100–120 cm a sytě žluté plody mají délku 4–7 cm. Tato odrůda má svěží a ovocnou chuť, která připomíná ananas.
Doporučujeme chilli Aji Pineapple pěstovat ve skleníku či fóliovníku.
Papričku můžeme použít jak do studené kuchyně, tak k tepelným úpravám nebo je skvělou přísadou do pomazánek a sals.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Chilli Kajenský pepř je odrůda s původem v Jižní Americe.
Rostlina je velmi drobná, dorůstá pouze 30–50 cm, takže se hodí pro pěstování ve velkém květináči. Plodí cca 10 cm dlouhé papriky, které mají sytě červenou barvu. Slupka papriček je velmi pevná, proto při vhodném skladování vydrží dlouho čerstvé.
Odrůda patří ke středně pálivým, o SHU 30 000–50 000 jednotek. Používá se hlavně na dochucování pokrmů a je velmi oblíbený kvůli svým léčivým účinkům.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Chilli Kajenský pepř tenký je extrémně úzká a dlouhá odrůda, s původem v Jižní Americe.
Rostlina měří 30–50 cm, takže se hodí i pro pěstování ve větším květináči na balkóně nebo terase. Plodí tenké, až 10 cm dlouhé papričky se sytě červenou barvou.
Odrůda patří ke středně pálivým druhům, SHU je 30 000–50 000 jednotek.
Hodí se zejména k dochucování pokrmů, ale díky své pevné slupce jsou vhodné i k dlouhodobému skladování.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Chilli Mushroom je zajímavá robustní odrůda chilli, pocházející z oblasti Karibiku.
Rostlina dosahuje výšky kolem 120 cm a nejlépe se jí bude dařit ve skleníku nebo fóliovníku. Plodí drobné papriky, které svým tvarem připomínají houby a mají sytě červenou barvu.
Papričky jsou středně pálivé, SHU je 50 000 jednotek. Hodí se k sušení nebo dochucování omáček.
Doba zrání je přibližně 100 dní.
Chilli Aji Amarillo má původ v jižní Americe a jedná se o teplomilnou odrůdu s košatým růstem.
Dorůstá do výšky v rozmezí 40–80 cm. Plodí silnostěnné papričky, které z tmavě zelené barvy dozrávají postupně do oranžové.
Je známé pro své kulinářské využití, nejvíce oblíbené pak v peruánské kuchyni.
Doba zrání plodů je přibližně 90 dnů.
SHU je kolem 40 000 jednotek, proto se řadí mezi středně pálivé chilli papričky.
Chilli Satan's Kiss má původ v Itálii. Jedná se o rychle rostoucí keřovitou odrůdu.
U nás je známá pod názvy Baccio Ciliegia Piccante nebo chilli Satana.
Dorůstá do maximální výšky kolem 90 cm. Hodí se pro pěstování ve skleníku, na balkoně či terase.
Má typické malé plody, které jsou středně pálivé s obsahem kolem 50 000 SHU. Po tepelné úpravě svou pálivost ztrácí.
Doba zrání je přibližně 90 dnů.
Paprika Korál je nenáročná polorané odrůda chilli papriček.
Rostlina dorůstá výšky kolem 1 m a plodí drobné papričky, které jsou svým tvarem podobné třešním. Dozrávají od zelené až po tmavě červenou barvu.
Odrůda se vyznačuje papričkami se silně pálivou kořeninovou chutí a dosahuje pálivosti SHU 25 000–35 000 jednotek.
Papričky se využívají do kyselých nálevů nebo k sušení.
Paprika Harvey je raná odrůda pálivé papriky. Jedná se o odrůdu typu kozí či beraní roh. Je vhodná ke studenému rychlení, v teplejších oblastech také k polnímu pěstování.
Dlouhé, úzké plody dozrávají přes žlutozelenou až do sytě žluté barvy. Vyznačují se vysokým leskem.
Odrůda je velice výnosná. Rostlina je poměrně vysoká, takže ji nezapomeňte průběžně vyvazovat.
Pálivost papriky Harvey je 10 000–30 000 jednotek SHU.
Chilli kajenský pepř Purple je původem z Jižní Ameriky. Jedná se o velmi oblíbený kořenící přípravek. Vypěstované papričky můžete do pokrmů přidávat jak v čerstvém stavu, tak i sušené.
Rostlina dosahuje celkové výšky 50 cm a plodí asi 15 cm dlouhé fialové lusky.
Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 30 000–50 000 jednotek.
Doba zrání je cca 80 dní.