Kategorie
-
Zelenina a ovoceČerstvá semínka skladem
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
-
Papriky a chilli
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
- BIO produkty
- Zelenina - sadbaNaskladnili jsme čerstvé sazečky!
- Okrasné rostlinyNejširší nabídka jarních cibulovin
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Microgreen a klíčky
- Exotické plody
- Užitkové rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
-
Měsíček lékařský Bon Bon žlutý - Calendula...
Dýně máslová Butterbaby F1 PMT - Cucurbita...
Cuketa Bush Baby F1 Marrow - Cucurbita pepo -...
Okurka Profi F1 - Cucumis sativus - prodej...
Orlíček William Guiness - Aquilegia - prodej...
BIO Vigna hranatá - prodej bio semen na klíčení...
Zelené hnojení - Bílý jetel - prodej semen - 60 g
Pórek zimní zelenomodrý - Allium porrum - prodej semen - 600 ks
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.semenaonline.cz/106-por
Pór zimní zelenomodrý je odrůda vhodná pro podzimní, zimní i jarní úrodu.
Je bohatý na vitamín C a železo. Má také močopudné účinky, je vhodný pro lidi s revmatismem či dnou.
Pór není nijak náročný na stanoviště. Daří se mu spíše v lehčích půdách (hlinito-písčitých), ale pokud dobře prokypříme jílovitější půdu a nadlehčíme ji podaří se nám pór vypěstovat i tam.
Patří podobně jako česnek mezi plodinu druhé trati, nemá tedy rád čerstvě hnojenou půdu. Můžeme použít např. zelené hnojivo.
V našem podnebném pásu se pěstuje především pór letní a pór zimní.
Letní odrůdy vyséváme doma již v lednu a na záhon přesazujeme od dubna. V takovém případě můžeme sklízet již v srpnu a září. Jestliže vyséváme přímo na stanoviště, uděláme to v dubnu a sklízet můžeme od října do listopadu. Pokud bychom chtěli pór sklízet i v průběhu zimy a na jaře, vysejeme do záhonu pór zimní v období duben - červen.
Vyséváme do hloubky 0,5 cm, doba klíčení je přibližně 2 - 3 týdny nebo delší, ideální teplota ke klíčení je 15 - 20°C. Ideální spon je 10 x 35 cm, hloubka výsadby by obecně měla být co nejhlubší, aspoň 10 cm. Řady by od sebe měly být vzdálené 30 - 40 cm.
Rostlina ze začátku vyžaduje pravidelnou zálivku, aby se dobře ujala. Později se k ní chováme jako k ostatním cibulovinám a zaléváme ji pouze v obdobích sucha.
Ledek vápenatý je minerální hnojivo, které má široké využití jak v zahradě, tak v zemědělské výrobě.
Pro rychlý účinek provádíme přihnojování v průběhu vegetace postřikem na list.
Ledek také potlačuje tvorbu mechu.
Kristalon Gold je unikátní krystalické ve vodě rozpustné hnojivo s univerzálním použitím na zeleninu, ovoce i okrasné rostliny.
Obsahuje aktivátor kvetení, který vyvolává intenzivnější kvetení a nárůst kořenového systému.
Přípravek se vyznačuje rychlým účinkem a snadným dávkováním.
Česnek medvědí je vytrvalá bylina s intenzivní česnekovou vůní.
Pěstuje se jako okrasná rostlina nebo se díky svému obsahu čpavku, silic a vitamínu C využívá v lidovém léčitelství (regulace činnosti žaludku, urychlení hojení, na křeče)
Jedná se o mrazuvzdornou rostlinu.
Perlit je přírodní produkt vznikající ze sopečných aktivit. Perlit je vyvinut z přírodních vulkanických kamenů, které projdou teplem až přes 1000 °C.
Perlit výborně drží vzduch a vodu. Hodí se pro pěstování rostlin ze semen!
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.semenaonline.cz/zelenina-a-ovoce/zelenina/plodove-zeleniny/cuketa
Cuketa Striato D Italia je vysoce výnosná keříčková odrůda, pocházející z Itálie.
Cukety dorůstají délky kolem 20 cm, ale někdy mohou dorůst až 50 cm.
Nejchutnější jsou plody, které mají kolem 15 cm. Mají tmavě zelenou slupku se světle zeleným žíháním.
Mladé cukety můžeme konzumovat i syrové, nebo je klasicky tepelně upravit.
Doba zrání je přibližně 60 dní.