×

Kategorie

Naposledy zobrazené
Žádné položky

Cibule zimní Česnek ošlejch - Allium fistulosum - prodej semen - 120 ks

×

Cibule zimní Česnek ošlejch je vytrvalá mrazuvzdorná odrůda, pocházející z jihovýchodní Sibiře. Cibule je asi 2–5 cm dlouhá, má na sobě světlé až hnědavé šupiny a dutý robustní stonek. 

Cibuli používáme jako cibuli naťovou, podobně jako pažitku. Má jemnější chuť než cibule kuchyňská a je velmi šťavnatá (obsahuje až 88 % vody).

Duté listy seřezáváme podle potřeby po celý rok, jelikož je odrůda velmi odolná a vydrží i pod sněhem.

Dráždivý účinek cibule je dán éterickým olejem obsahujícím organicky vázanou síru.

Hmotnost balení je cca 0,27 g.

Číst víceShow less
20 Kč s DPH 25 Kč
Skladem
Kód zboží:
1001118
Přidat k oblíbeným
Popis

Výsev:

Výsev probíhá od dubna(až po opadnutí silných mrazů) do hloubky cca 0,5–1 cm, přímo na stanoviště nebo v zimě do skleníku. Ozimé odrůdy vyséváme až v polovině srpna a o 1 cm hlouběji. Takto by nám rostlinky měli dorůst na tloušťku 5 cm. Sázíme ideálně do sponu 25–30 x 10–15 cm

Cibule potřebují slunné stanoviště, ale nesmějí být na přímém světle. Půda by měla být dobře propracovaná, dobře prokypřená s dávkou živin, písčitohlinitá, neutrální či mírně zásaditá. Doporučujeme používat hnojiva přímo k dohnojení cibulí, např. Agro hnojivo

Půdu můžeme také lehce prohodit štěrkem a zapracovat, aby byla lehká a propustná

Zejména v době klíčení je nutná dostatečná závlaha. Zálivka je vhodná do poloviny července. Jelikož má cibule krátkou vegetační dobu, již nepotřebuje dohnojovat, vystačí si se živinami z dobře připravené půdy.

Cibule se sklízí v období od července do listopadu. Cibuli sušíme a skladujeme v dobře větrané a suché místnosti, ve svazcích po 10–15 kusech. 

Číst víceShow less
Detaily produktu
1001118

Parametry

Výsev / výsadba
Březen
Duben
Květen
Srpen
Září
Červen
Říjen
BIO kvalita
Ne
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Srpen
Září
Červenec
Ranost odrůdy
Raná
Odrůda cibule
Ozimá
Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se