Kategorie
-
Zelenina a ovoceČerstvá semínka skladem
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
-
Papriky a chilli
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
- BIO produkty
- Zelenina - sadbaNaskladnili jsme čerstvé sazečky!
- Okrasné rostlinyNejširší nabídka jarních cibulovin
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Microgreen a klíčky
- Exotické plody
- Užitkové rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
-
Měsíček lékařský Bon Bon žlutý - Calendula...
Dýně máslová Butterbaby F1 PMT - Cucurbita...
Cuketa Bush Baby F1 Marrow - Cucurbita pepo -...
Okurka Profi F1 - Cucumis sativus - prodej...
Orlíček William Guiness - Aquilegia - prodej...
BIO Vigna hranatá - prodej bio semen na klíčení...
Zelené hnojení - Bílý jetel - prodej semen - 60 g
Paprika zeleninová PCR - Capsicum annuum - prodej semen - 80 ks
Paprika PCR je výnosná odrůda papriky, která je ideální pro polní pěstování a k rychlení.
Plod má tenké stěny, je mírně pálivý a dozrává do zelené, v botanické zralosti až do červené barvy.
Tyto papriky se hodí nejvíce k přímé konzumaci.
SHU je 700 jednotek.
Vegetační doba je asi 129 dní.
Výsev:
Papriky patří mezi teplomilné rostliny, proto se jim v našich podnebných podmínkách daří na venkovních záhonech zejména ve vinařských oblastech, jinde je vhodné pro pěstování využít skleník nebo fóliovník.
S předpěstováním semen můžeme začít již v únoru. Semena sázíme do lehkého propařeného substrátu. Ideální hloubka výsevu je přibližně 0,3–0,5 cm.
Klíčení urychlíme tím, že semena necháme 24 hodin před výsevem máčet ve vodě. Ideální stanoviště by mělo být slunečné a teplé, s teplotou okolo 28 °C (min. 22 °C). Rostlinu není vhodné umístit na okenní parapet nebo topení, nejlepší je ji předpěstovávat v minipařeništi. Doba klíčení je přibližně 1–2 týdny.
Rostliny přesazujeme na venkovní záhon nebo do skleníku od druhé poloviny května. Místo musí být slunečné a chráněné před větrem. Půda by měla být hnojená, ideálně kravským hnojem. Zálivka musí být dostatečná, avšak rostlinu nesmíme přelévat. Jelikož jsou papriky náročné na organickou hmotu a živiny, můžeme půdu dohnojovat např. kristalonem nebo hnojivem.
Zralé papriky můžeme skladovat po dobu až 2 týdnů na chladném místě při teplotě 12–14 °C.
Hoštické guáno je čistě přírodní produkt, který vzniká mineralizací ptačího trusu a je doplněno o kakaové slupky a melasu, které ještě zlepšují jeho vlastnosti.
Hnojivo je v granulované podobě, tudíž ho lze snadno a rovnoměrně dávkovat, vyniká i delší dobou účinnosti.
Rostliny jej velmi dobře přijímají a poskytuje jim tak dostatek živin po celou dobu vegetace. Při aplikaci hnojiva nedochází k zasolování půdy ani poškozování rostlin.
Granulované guáno je vhodné k použití v interiéru i na zahradě. Využívá se k základnímu hnojení a přihnojování rostlin v průběhu vegetačního období.
Algavit je pomocný přípravek z mořských řas, který je určen k péči o rostliny během vegetační doby.
Produkt je v podobě prášku, který funguje jako stimulátor pro správný růst a vývoj rostlin.
Hodí se pro pěstování zeleniny, pokojových rostlin, balkónových a jiných rostlin nebo trávníku. Své uplatnění má také v zemědělství.
Hoštické hnojivo je přírodní přípravek obohacený o guáno, vhodný pro hnojení rajčat a paprik.
Přípravek rostlinám dodává živiny a zároveň aktivuje půdní mikroflóru.
Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik.
Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik.
Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku.
Hnojivé tyčinky jsou skvělý přípravek s obsahem guána a dalších potřebných živin, které podporují růst a výnosnost rostliny.
Díky guánu působí hnojivo až 60 dní.
Balení obsahuje 20 tyčinek.
Symbivit rajčata a papriky je mykorhizní přípravek pro pěstování zeleniny.
Přípravek podporuje rozvoj kořenového systému, zvyšuje odolnost rostlin a prodlužuje vegetační dobu.
Není vhodný na brukvovité a merlíkovité rostliny.
Pracovní rukavice pro děti jsou vysoce praktická pomůcka k pěstování rostlin.
Navíc jsou ozdobeny veselým dětským potiskem vhodným jak pro holčičky, tak i pro kluky.
Chilli Jalapeno pocházejí z Mexika a jsou často považovány za velmi pálivé, ale v porovnání s ostatními extrémy patří mezi ty mírnější chilli papričky.
Jedná se o výnosnou odrůdu se zelenými až hnědými plody, které se postupně mění zráním a mají dekorativní vzhled. Plody jsou asi 7 cm dlouhé.
Kompaktní keříky dorůstají výšky kolem 50–70 cm.
Na Scovillově stupnici mají hodnotu mezi 2 500–8 000 SHU, což je řadí mezi mírně pálivé.
Nejčastější způsob konzumace je přímý (čerstvé), též jsou oblíbené i v sušené a nakládané podobě.
Vegetační doba je přibližně 75 dní.
Chilli Jalapeno fialové je odrůda pocházející z Mexika.
Odrůda tvoří nižší keře o výšce kolem 50 cm a je velmi výnosná. Plodí až 7 cm dlouhé papričky, které dozrávají přes červenou až do tmavě fialové barvy.
Pálivost odrůdy je 2 500–8 000 SHU jednotek a patří k mírně pálivým druhům.
Z papriček se připravuje známý mexický pokrm "Jalapeno poppers" nebo jsou vhodné ke konzervaci.
Doba zrání je přibližně 75 dní.
Paprika Pálivec je typicky vyššího vzrůstu a řadí se mezi mírně pálivé odrůdy (má přibližně 800–1000 SHU).
Jedná se o beraní roh s delšími a tmavě zelenými plody, které jsou na řezu kulaté.
Paprika je vhodná jak pro přímou konzumaci, tak i ke sterilizaci.
Jedinečnou vlastností odrůdy je, že má sladkou špičku a směrem k semeníku postupně dochází ke zvyšování pálivosti.
Chilli Bulharská mrkev je odrůda chilli papriček, pocházející z Bulharska.
Rostlina je celkem drobná, dosahuje výšky kolem 40–60 cm. Plodí polodlouhé (8–12 cm) papričky se sytě oranžovou až žlutou barvou, které jsou svým tvarem podobají mrkvi.
Řadíme ji mezi mírně pálivé odrůdy, o SHU 1 000–5 000 jednotek.
Papričky se používají zejména k nakládání a tepelnému zpracování.
Doba zrání je okolo 70 dní.
Chilli paprička Jalapeno pochází z Mexika. Jedná se o nejpopulárnější papričku v USA.
Rostlina dosahuje výšky kolem 70 cm a je vhodná k pěstování i doma. Plody jsou 5–8 cm dlouhé a mírně pálivé.
Nejvíce se používají do mexické omáčky zvané Chilpotle.
Pálivost je 2 500–5 000 SHU jednotek.
Chilli Pimentos de Padron je mírně pálivá odrůda chilli, pocházející z oblasti Španělska a Maroka.
Rostlina dorůstá do výšky až 1 m a můžeme ji pěstovat jak ve skleníku, tak ve větším květináči. Plodí polodlouhé papričky, které zráním mění svou barvu ze zelené na červenou.
Odrůda patří mezi mírně pálivé, se SHU 2 500–10 000 jednotek, avšak můžeme nalézt plody o síle až 80 000 jednotek. Čím později sklízíme plody, tím pálivější budou.
Doba zrání je přibližně 80 dní.
Chilli Maďarské černé je odrůda vhodná pro pěstování ve skleníku i na venkovním záhoně.
Rostlina dorůstá výšky 50–70 cm, v dobrých podmínkách až 90 cm. Plodí až 6 cm dlouhé papričky, které dozrávají do fialové až černé barvy a jsou velmi chutné.
Odrůda patří k mírně pálivým odrůdám o SHU 5 000–10 000 jednotek.
Doba zrání je přibližně 80 dní.
Chilli Rainbow Fire je okrasný kultivar vhodný pro pěstování v květináčích či jiných nádobách na parapetu.
V různých časových intervalech se na rostlině postupně objevují papričky zbarvené od zelené, přes fialovou, oranžovou, až po sytě červenou. Plody jsou spíše menší a rostou vzpřímeně.
S výškou kolem 30 cm a kompaktním růstem je ideální i pro méně prostorná stanoviště.
Pálivost plodů je proměnlivá, obvykle se pohybuje v rozmezí od 500 do 20 000 SHU, tedy od lehce kořeněných až po extrémně pálivé.
Chilli Rainbow fire má tedy nejen okrasné využití, ale lze s ní experimentovat i v kuchyni při vaření, dochucování pokrmů i k přímé konzumaci.