Kategorie
-
Zelenina a ovoceČerstvá semínka skladem
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
-
Papriky a chilli
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
- BIO produkty
- Zelenina - sadbaNaskladnili jsme čerstvé sazečky!
- Okrasné rostlinyNejširší nabídka jarních cibulovin
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Microgreen a klíčky
- Exotické plody
- Užitkové rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
-
Denivka Catcher in the Eye - Hemerocallis -...
Růže velkokvětá keřová tmavě červená - Rosa -...
Angrešt červený - Ribes uva-crispa - prodej...
Topinambur - Helianthus tuberosus - prodej...
Jahodník Korona - Fragaria ananassa - prodej...
Jahodník Elsanta - Fragaria ananassa - prodej...
Chilli Pasilla Bajio - Capsicum annuum - prodej semen - 7 ks
Pasilla Bajio je druh černé chilli papričky, pocházející z Mexika. Rostlina dosahuje výšky 60–90 cm.
Plody jsou opravdu černé barvy, spíše tenkostěnné o délce 16 až 20 cm.
Pálivost této odrůdy je mírná, okolo 100–500 SHU jednotek.
Obvykle se používají sušené do omáček.
Výsev:
S předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas.
Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů.
Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Nejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst.
Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání.
Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku.
Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině.
Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.
Hnojivé tyčinky jsou skvělý přípravek s obsahem guána a dalších potřebných živin, které podporují růst a výnosnost rostliny.
Díky guánu působí hnojivo až 60 dní.
Balení obsahuje 20 tyčinek.
Symbivit rajčata a papriky je mykorhizní přípravek pro pěstování zeleniny.
Přípravek podporuje rozvoj kořenového systému, zvyšuje odolnost rostlin a prodlužuje vegetační dobu.
Není vhodný na brukvovité a merlíkovité rostliny.
Perlit je přírodní produkt vznikající ze sopečných aktivit. Perlit je vyvinut z přírodních vulkanických kamenů, které projdou teplem až přes 1000 °C.
Perlit výborně drží vzduch a vodu. Hodí se pro pěstování rostlin ze semen!
Geohumus je jedinečný přípravek především díky své schopnosti absorbovat vodu a udržet ji v sobě po dobu až 30 dní, čímž dochází k postupnému uvolňování vody pro potřeby rostliny.
Tímto způsobem je například možné udržet i v Saudské Arábii a ostatních oblastech vyznačujících se dlouhotrvajícím horky udržet stálezelená golfová hřiště. Mezi další přednosti Geohumusu patří
- částice Geohumusu se nevyplavují na horní plochu půdy
- obstará rostlinu výživnými látkami
Jedná se speciální substrát složený ze slíd na bázi draslíku a stopových prvků kovů, které hydrogelu napomáhají uchovávat vodu a živiny.
Hydrogel se vyznačuje svým neutrálním pH. Zajímavostí je, že jediný gram hydrogelu je schopen pojmout až 300 mililitrů vody.
Hoštické hnojivo je přírodní přípravek obohacený o guáno, vhodný pro hnojení rajčat a paprik.
Přípravek rostlinám dodává živiny a zároveň aktivuje půdní mikroflóru.
Chilli Rainbow Fire je okrasný kultivar vhodný pro pěstování v květináčích či jiných nádobách na parapetu.
V různých časových intervalech se na rostlině postupně objevují papričky zbarvené od zelené, přes fialovou, oranžovou, až po sytě červenou. Plody jsou spíše menší a rostou vzpřímeně.
S výškou kolem 30 cm a kompaktním růstem je ideální i pro méně prostorná stanoviště.
Pálivost plodů je proměnlivá, obvykle se pohybuje v rozmezí od 500 do 20 000 SHU, tedy od lehce kořeněných až po extrémně pálivé.
Chilli Rainbow fire má tedy nejen okrasné využití, ale lze s ní experimentovat i v kuchyni při vaření, dochucování pokrmů i k přímé konzumaci.
Chilli Rainbow Fire je okrasný kultivar vhodný pro pěstování v květináčích či jiných nádobách na parapetu.
V různých časových intervalech se na rostlině postupně objevují papričky zbarvené od zelené, přes fialovou, oranžovou, až po sytě červenou. Plody jsou spíše menší a rostou vzpřímeně.
S výškou kolem 30 cm a kompaktním růstem je ideální i pro méně prostorná stanoviště.
Pálivost plodů je proměnlivá, obvykle se pohybuje v rozmezí od 500 do 20 000 SHU, tedy od lehce kořeněných až po extrémně pálivé.
Chilli Rainbow fire má tedy nejen okrasné využití, ale lze s ní experimentovat i v kuchyni při vaření, dochucování pokrmů i k přímé konzumaci.
Chilli Cherry Bomb je mírně pálivá odrůda chilli papriček.
Rostlina dosahuje výšky okolo 60 cm a plodí asi 4 cm velké papričky kulovitého tvaru. Zralé plody mají krásně červenou barvu.
Pálivost odrůdy je 30 000–50 000 jednotek SHU.
Papričky se používají do guláše, na pizzu nebo do pokrmů asijské kuchyně.
Doba zrání je okolo 80 dní.
Chilli Maďarské černé je odrůda vhodná pro pěstování ve skleníku i na venkovním záhoně.
Rostlina dorůstá výšky 50–70 cm, v dobrých podmínkách až 90 cm. Plodí až 6 cm dlouhé papričky, které dozrávají do fialové až černé barvy a jsou velmi chutné.
Odrůda patří k mírně pálivým odrůdám o SHU 5 000–10 000 jednotek.
Doba zrání je přibližně 80 dní.
Paprika Beros je raná až poloraná odrůda papriky typu kozí roh.
Rostlina dosahuje výšky 80–90 cm a hodí se zejména pro polní pěstování. Plody mají sytě červenou barvu a dosahují délky až 20 cm.
Hodí se k sušení nebo nakládání.
Patří mezi pálivé odrůdy.
Chilli Bulharská mrkev je odrůda chilli papriček, pocházející z Bulharska.
Rostlina je celkem drobná, dosahuje výšky kolem 40–60 cm. Plodí polodlouhé (8–12 cm) papričky se sytě oranžovou až žlutou barvou, které jsou svým tvarem podobají mrkvi.
Řadíme ji mezi mírně pálivé odrůdy, o SHU 1 000–5 000 jednotek.
Papričky se používají zejména k nakládání a tepelnému zpracování.
Doba zrání je okolo 70 dní.
Chilli Jalapeno fialové je odrůda pocházející z Mexika.
Odrůda tvoří nižší keře o výšce kolem 50 cm a je velmi výnosná. Plodí až 7 cm dlouhé papričky, které dozrávají přes červenou až do tmavě fialové barvy.
Pálivost odrůdy je 2 500–8 000 SHU jednotek a patří k mírně pálivým druhům.
Z papriček se připravuje známý mexický pokrm "Jalapeno poppers" nebo jsou vhodné ke konzervaci.
Doba zrání je přibližně 75 dní.
Chilli Pimentos de Padron je mírně pálivá odrůda chilli, pocházející z oblasti Španělska a Maroka.
Rostlina dorůstá do výšky až 1 m a můžeme ji pěstovat jak ve skleníku, tak ve větším květináči. Plodí polodlouhé papričky, které zráním mění svou barvu ze zelené na červenou.
Odrůda patří mezi mírně pálivé, se SHU 2 500–10 000 jednotek, avšak můžeme nalézt plody o síle až 80 000 jednotek. Čím později sklízíme plody, tím pálivější budou.
Doba zrání je přibližně 80 dní.
Paprika Poseidon je raná až poloraná odrůda pálivé papriky typu kozí roh, vhodná pro pěstování v záhoně i ve skleníku.
Plody jsou dlouhé a úzké, a dozrávají do sytě červené barvy.
Papriky se vyznačují pálivou chutí, hodící se k přímé konzumaci i ke konzervaci plodů.