Kategorie
-
Zelenina a ovoceČerstvá semínka skladem
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
-
Papriky a chilli
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
- BIO produkty
- Zelenina - sadbaNaskladnili jsme čerstvé sazečky!
- Okrasné rostlinyNejširší nabídka jarních cibulovin
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Microgreen a klíčky
- Exotické plody
- Užitkové rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
-
Dýně máslová Butterbaby F1 PMT - Cucurbita...
Cuketa Bush Baby F1 Marrow - Cucurbita pepo -...
Okurka Profi F1 - Cucumis sativus - prodej...
Orlíček William Guiness - Aquilegia - prodej...
BIO Vigna hranatá - prodej bio semen na klíčení...
Zelené hnojení - Bílý jetel - prodej semen - 60 g
Chilli brazilský pepř - Capsicum chinense - prodej semen - 6 ks
Chilli Brazilský pepř Ghost pepper je exotická odrůda pocházející z Brazílie. Tento vysoce výnosný hybrid vznikl zkřížením odrůd Bhut Jolokia, 7 Pot Douglah a Trinidad Scorpion.
Rostlina může dorůstat výšky až kolem 100–120 cm. Její plody mají rozmanitý tvar a velikost. Barva plodů bývá tmavě červená až čokoládově hnědá.
Patří mezi extra pálivé odrůdy, SHU je přibližně 1 400 000 jednotek.
Výsev:
Trvá 6–9 měsíců než rostlina začne plodit, proto musíme s jejím předpěstováním začít včas, můžeme začít už v únoru nebo březnu. Klíčení trvá 2–3 týdny, u některých odrůd je doba klíčení až 6 týdnů.
Vhodná teplota pro klíčení tropických odrůd rodu Chinense je 24–32 °C. Velmi důležité je udržovat teplotu konstantní, proto rostlinu není vhodné pěstovat na parapetu nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, pro svůj zdravý růst tedy vyžadují dostatek světla.
Semena sázíme do substrátu, který vždy předem spaříme, do hloubky maximálně 0,3 cm. Ideálně použijeme speciální substrát pro chilli papričky. Půda nesmí být přemokřená, měli bychom ji ale udržovat neustále vlhkou.
Pro docílení pálivějších plodů a zabránění popraskání papriček je dobré během jejich dozrávání zálivku omezit. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání.
Rostlinky přesazujeme na zahradu v době, kdy již nehrozí ranní mrazíky, přibližně v druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Rostlina by měla mít dostatek světla, případně vysazujeme do skleníku. Brazilský pepř lze bez problémů pěstovat také ve větším květináči na balkóně.
Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Ten můžeme podpořit například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a umožňuje rostlině přijímat větší množství živin.
Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.
Tímto přírodním přípravkem podpoříte bohatý růst rostlin. Přípravek je určený k rozvoji kořenového systému, který je základem pro vitalitu a kvalitní výnos.
Přípravek je založen na přírodní bázi, což jistě ocení příznivci bio pěstování.
Inporo Stimulátor obsahuje jednak huminové látky, které mají vliv na metabolismus rostlin, a extrakt z mořské řasy, který navíc zvyšuje odolnost vůči stresových faktorům.
Je určený pro zeleninu, okrasné rostliny, dřeviny, ovocné stromy, trávníky či drobné ovoce.
Mykorhizní houby pro plodovou zeleninu je přípravek určený k vytvoření symbiózy mezi kořeny pěstovaných rostlin a půdními houbami.
Mykorhiza umožňuje lepší příjem vody a živin a efektivnější dodání těchto látek rostlinám.
Zajišťuje lepší růst, bohatší a zdravější kořenový systém a zvýšení tvorby květů a plodů.
Přípravek je vhodný na rajčata, papriky, okurky, dýně, fazole a další zeleninu.
Nehodí se pro brukvovité a merlíkovité.
Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik.
Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik.
Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku.
Symbivit rajčata a papriky je mykorhizní přípravek pro pěstování zeleniny.
Přípravek podporuje rozvoj kořenového systému, zvyšuje odolnost rostlin a prodlužuje vegetační dobu.
Není vhodný na brukvovité a merlíkovité rostliny.
Substral Careo je ochranný přípravek, působící jako systémový i kontaktní insekticid.
Působí proti mšicím, molicím, sviluškám apod.
Přípravek je oblíbený pro rychlost působení a účinnost.
Pracovní rukavice Flower jsou odolné a zároveň prodyšné dámské rukavice, určené především pro práci na zahradě.
Velikost rukavic 7.
Nora je krásný plastový čtvercový květináč v barvě terakoty na 4 nízkých nožičkách.
Lehce se rozevírá, má ohnutý horní okraj a v horní a dolní části nalezneme 3 tenké ozdobné proužky.
Vhodný pro užití v interiéru i exteriéru.
Kultivátor značky Fiskars je vynikajícím pomocníkem, který je díky obsahu polyamidu vyztuženého skelnými vlákny vysoce odolný vůči ohnutí.
Tento kultivátor je možné ostřit. Kultivátor je opatřen otvorem pro zavěšení.
Carolina Reaper Chocolate je velmi teplomilná odrůda chilli papričky.
Rostlina dorůstá výšky až 160 cm a nejlépe se jí bude dařit ve skleníku nebo doma. Plodí 4–5 cm dlouhé papričky, které mají nepravidelný tvar a dozrávají do hnědé barvy.
Odrůda patří mezi extrémně pálivé, SHU je až 1 600 000 jednotek. Papričky jsou velmi aromatické a hodí se k dochucování teplých pokrmů.
Doba zrání je delší, přibližně 120 dní.
Chilli Bhut Jolokia bílé je netradiční odrůda, pocházející z Indie.
Rostlina dorůstá výšky až 90 cm, není mrazuvzdorná a nejlépe se jí bude dařit na velmi slunném a teplém stanovišti. Plodí 5–9 cm dlouhé papričky s nepravidelným tvarem. Jejich barva se zráním mění ze zelené barvy až na krémově bílou.
Odrůda patří mezi vysoce pálivé, se SHU přes 1 000 000 jednotek. Papričky se používají zejména k dochucování indických jídel nebo sušení.
Doba zrání je přibližně 100 dní.
Chilli Bhut Jolokia je vysoce pálivá chilli paprička původem z Indie. Ve své domovině se hojně využívá jako homeopatikum nebo jako ochrana při extrémně teplém počasí.
Rostlina dorůstá výšky 45–120 cm, záleží na pěstebních podmínkách. Plodí oranžové plody nepravidelného tvaru, které mají délku 5–8 cm.
Jedná se o vysoce výnosnou odrůdu, která se využívá do indických jídel a kari pokrmů. Má aromatickou chuť s ovocným nádechem.
Tato odrůda je vhodná k sušení nebo k dochucování dezertů.
Obsah SHU je více jak 1 000 000 jednotek.
Doba zrání je přibližně 100 dní.
Chilli Carolina Reaper je extrémně pálivá odrůda chilli papriček, vyšlechtěná v USA zkřížením odrůd Bhut Jolokia a Habanero.
Rostlina dorůstá do výšky až 160 cm, a nejlépe se jí bude dařit ve skleníku. Plodí sytě červené drobné papričky.
Mají příjemně ovocnou chuť, ale patří k nejpálivějším papričkám na světě, takže je potřeba konzumovat je opatrně. Pálivost dosahuje rekordních 2 200 000 SHU jednotek.
Papričky se hodí zejména k sušení a dochucování pokrmů.
Doba zrání je okolo 120 dní.
Chilli Apocalypse Red je chilli paprička, která v sobě svým jedinečným vzhledem snoubí druhy Ghost Pepper, Trinidad Moruga a Carolina Reaper.
Plody jsou červené, jinak tvarované, mnohdy i pokroucené.
Pálivost je pravděpodobně srovnatelná s druhem Carolina Reaper, která je na Scovilleho škále v rozmezí 1,4–2,2 milionu SHU. Pro tuto odrůdu však zatím nebyly přesné jednotky stanoveny.
Chuť této papričky je typicky ovocná, ale vzápětí přehlušena velmi intenzivní a dlouhodobou pálivostí.
Chilli Carolina Reaper yellow je hybridní chilli paprička původem z Ameriky. Jedná se o extrémně pálivou odrůdu, která vznikla křížením Habanero Yellow a Naga Moricho.
Obsah SHU je 2 000 000 jednotek a řadí se k nejpálivějším papričkám na světě.
Žluté plody mají délku 2–6 cm. I přes extrémní pikantnost, mají papričky svěží citrusovou chuť i vůni.
Pěstování není nijak náročné. Jelikož má odrůda nižší vzrůst, je vhodná k pěstování také v truhlících na balkonech či terasách.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Chilli Bleeding Jigsaw je odrůda nové chilli papričky, která patří mezi ty nejpálivější.
Dorůstá do výšky kolem 60–80 cm a má keřovitý růst. Plody jsou jasně oranžové barvy a silně aromatické.
Má široké využití především v kulinářském odvětví a díky svému vzhledu působí i dekorativně.
Vegetační doba je přibližně 90 dnů.
SHU se pohybuje v rozmezí od 1 500 000 do 2 200 000 jednotek.
Chilli Bhut Jolokia je extrémně pálivá odrůda chilli papričky, původem z Indie.
Rostlina dorůstá výšky okolo 100–150 cm a hodí se pro pěstování v záhoně, ale lépe se jí bude dařit v květináči. Není mrazuvzdorná.
Plody jsou 5–8 cm dlouhé a mají typický hrbolatý tvar. Jejich barva se mění se zráním od zelené až po čokoládově hnědou.
Papričky této odrůdy řadíme mezi extrémně pálivé (pálivost SHU až 1 000 000 jednotek). Chuť je velmi aromatická a využívá se především pro přípravu pokrmů indické kuchyně.