×

Kategorie

Naposledy zobrazené
Žádné položky

Chilli Habanero Lemon - Capsicum chinense - prodej semen - 10 ks

×

Chilli Habanero Lemon je jednou z nejrozšířenějších odrůd dekorativního chilli.

Jak již  název napovídá, tato odrůda se vyznačuje jasně žlutými plody s ovocným aroma.

Výška rostliny a velikost plodů jsou plně závislé na podmínkách, ve kterých je rostlina pěstována. Průměrně dorůstá výšky okolo 80 cm a plody jsou nepravidelně velké asi 5x3 cm.

Pokud rostlinu pěstujeme venku, semena vyséváme již během ledna a února, v domácím prostředí je pak možný celoroční výsev. Pro chilli je ideální slunečné stanoviště, humózní půda a časté hnojení.

Chilli papričky ze skupiny Habanero se vyznačují značnou pálivostí. SHU je 200–300 000 jednotek, což je mnohonásobně více než u kajenského pepře. Čerstvé nebo sušené jsou skvělou přísadou pikantních jídel.

Vzhledem k tomu, že papričky dozrávají poměrně pozdě, doporučujeme je pěstovat v nádobě

Číst víceShow less
47 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
1001541
Přidat k oblíbeným
Popis

Výsev:

předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas. 

Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů

Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °CNejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst. 

Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání. 

Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku. 

Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitáhumózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině. 

Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1001541

Parametry

Výška
65 - 90 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Stanoviště
Slunečné
Barva plodu
Žlutá
Pálivost
Extra pálivé
Pěstování
Doma
Venku
BIO kvalita
Ne
Mrazuvzdornost
Ne
Vegetační doba
Letničky
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Srpen
Září
Červenec
Říjen
Ranost odrůdy
Pozdní
Mohlo by se hodit
207 Kč s DPH

Mykorhiza pro rostliny napomáhá rozvoji kořenového systému rostlinyprodlužuje vegetační dobu a zvyšuje odolnost rostlin po celý jejich život.

Symbivit Universal je pomocný rostlinný přípravek, který využívá pozitivních bio stimulačních a bio hnojivových účinků půdní houby Trichoderma harzianum ve spojení s mykorhizou.

Při používání mykorhizy se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami, což jsou mikroskopická vlákna, která se napojí na kořenový systém rostliny.

Takto vytvořená mykorhiza umožní rostlinám lepší, efektivnější a dlouhodobý příjem živin a vody, čímž přírodně dosáhnou výnosnější úrody, krásnějších květů a lepší vitality.

Je vhodný do volné půdy, skleníku nebo fóliovníku.

Hodí se pro pěstování většiny kvetoucích rostlin, popínavých rostlin, pokojových rostlin, zeleniny, ovocných stromů a některých okrasných stromů a keřů.

Nevhodné pro většinu jehličnanů, orchideje, rhododendrony, azalky, vřes, brukvovité a merlíkovité rostliny.

212 Kč s DPH

Kniha s názvem Jedlé město – vyjděte do ulic obsahuje zajímavé informace o jedlých květinách, které můžete nalézt v přírodě i zastavěných plochách.

Tyto informace jsou doplněny o rady a tipy, kdy tyto rostliny sbírat, kdy sklízet plody a jak plodiny zpracovávat. Kniha obsahuje více než 100 receptů.

Jistě vás překvapí, kolik takových rostlin a bylin je považováno za obtížný a nežádoucí plevel. Navíc lze některé rostliny díky výživným a zdraví prospěšným látkám zařadit mezi dnes velmi populární super potraviny.

V knize se dozvíte, že i ve městě, stranou od všedního ruchu, se dají najít skutečně zdravé poklady z říše rostlin!

8 produktů ve stejné kategorii
81 Kč s DPH

Chilli Apocalypse Red je chilli paprička, která v sobě svým jedinečným vzhledem snoubí druhy Ghost Pepper, Trinidad Moruga a Carolina Reaper. 

Plody jsou červené, jinak tvarované, mnohdy i pokroucené

Pálivost je pravděpodobně srovnatelná s druhem Carolina Reaper, která je na Scovilleho škále v rozmezí 1,4–2,2 milionu SHU. Pro tuto odrůdu však zatím nebyly přesné jednotky stanoveny.

Chuť této papričky je typicky ovocná, ale vzápětí přehlušena velmi intenzivní a dlouhodobou pálivostí

113 Kč s DPH

Chilli Trinidad Scorpion Moruga žluté je jedna z nejpálivějších odrůd na světě. 

Rostlina v příznivých podmínkách může dorůstat až výšky 1,5 m. Plody mají neobvyklý tvar s promáčknutím a špičatým výrůstkem na konci, připomínajícím ocas škorpióna. Zralé mají sytě červenou barvu.

Odrůda patří mezi extrémně pálivé, SHU je až 2 000 000 jednotek. Papričky mají výbornou chuť s ovocným nádechem, hodí se proto jako koření nebo k dochucování omáček. 

Doba zrání je přibližně 120 dní.

57 Kč s DPH

Chilli Brazilský pepř Ghost pepper je exotická odrůda pocházející z Brazílie. Tento vysoce výnosný hybrid vznikl zkřížením odrůd Bhut Jolokia, 7 Pot Douglah a Trinidad Scorpion.

Rostlina může dorůstat výšky až kolem 100–120 cm. Její plody mají rozmanitý tvar a velikost. Barva plodů bývá tmavě červená až čokoládově hnědá. 

Patří mezi extra pálivé odrůdy, SHU je přibližně 1 400 000 jednotek.

101 Kč s DPH

Chilli Bhut Jolokia je vysoce pálivá chilli paprička původem z Indie. Ve své domovině se hojně využívá jako homeopatikum nebo jako ochrana při extrémně teplém počasí.

Rostlina dorůstá výšky 45–120 cm, záleží na pěstebních podmínkách. Plodí oranžové plody nepravidelného tvaru, které mají délku 5–8 cm.

Jedná se o vysoce výnosnou odrůdu, která se využívá do indických jídel a kari pokrmů. Má aromatickou chuť s ovocným nádechem.

Tato odrůda je vhodná k sušení nebo k dochucování dezertů.

Obsah SHU je více jak 1 000 000 jednotek.

Doba zrání je přibližně 100 dní.

109 Kč s DPH

Chilli Trinidad Scorpion Moruga Chocolate byla donedávna nejpálivější odrůdou chilli papriček (od roku 2012) a pochází z Trinidadu.

Její plody mají délku až 8 cm a jsou velmi aromatické.

Vůně je klasická po citrusech, chuť je oproti červené verzi sladší a pocitově příjemnější.

Rostlina dorůstá do max. výšky 60 cm.

Pálivost je přes 2 000 000 jednotek SHU.

114 Kč s DPH

Chilli 7 Pot Brain Strain je extrémně pálivá odrůda chilli papričky.

Rostlina dorůstá výšky až 100 cm a nejlépe se jí bude dařit ve skleníku. Plodí sytě žluté, 4–5 cm dlouhé papriky s nerovným povrchem připomínajícím lidský mozek. 

Papričky patří mezi extrémně pálivé, SHU je až 1 400 000 jednotek. Hodí se k dochucování omáček nebo k nakládání.

Doba zrání je přibližně 100 dní.

106 Kč s DPH

Chilli Trinidad Scorpion Moruga Caramel je drobná odrůda chilli papriček, pocházející z Karabiku.

Rostlina dorůstá pouze 45–65 cm a plodí asi 5 cm velké vrásčité plody, které mají karamelovou barvu a citrusovou vůni. 

Odrůda patří mezi extrémně pálivé, s SHU 1 200 000–2 000 000 jednotek. 

Papričky se používají hlavně k dochucování omáček nebo polévek.

110 Kč s DPH

Chilli Carolina Reaper je extrémně pálivá odrůda chilli papriček, vyšlechtěná v USA zkřížením odrůd Bhut Jolokia a Habanero.

Rostlina dorůstá do výšky až 160 cm, a nejlépe se jí bude dařit ve skleníku. Plodí sytě červené drobné papričky.

Mají příjemně ovocnou chuť, ale patří k nejpálivějším papričkám na světě, takže je potřeba konzumovat je opatrně. Pálivost dosahuje rekordních 2 200 000 SHU jednotek.

Papričky se hodí zejména k sušení a dochucování pokrmů.

Doba zrání je okolo 120 dní.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se