Kategorie
-
Zelenina a ovoceČerstvá semínka skladem
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
-
Papriky a chilli
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
- BIO produkty
- Zelenina - sadbaNaskladnili jsme čerstvé sazečky!
- Okrasné rostlinyNejširší nabídka jarních cibulovin
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Microgreen a klíčky
- Exotické plody
- Užitkové rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
-
Dýně máslová Butterbaby F1 PMT - Cucurbita...
Cuketa Bush Baby F1 Marrow - Cucurbita pepo -...
Okurka Profi F1 - Cucumis sativus - prodej...
Orlíček William Guiness - Aquilegia - prodej...
BIO Vigna hranatá - prodej bio semen na klíčení...
Zelené hnojení - Bílý jetel - prodej semen - 60 g
Chilli Trinidad Scorpion Moruga Chocolate - Capsicum chinense - prodej semen - 5 ks
Chilli Trinidad Scorpion Moruga Chocolate byla donedávna nejpálivější odrůdou chilli papriček (od roku 2012) a pochází z Trinidadu.
Její plody mají délku až 8 cm a jsou velmi aromatické.
Vůně je klasická po citrusech, chuť je oproti červené verzi sladší a pocitově příjemnější.
Rostlina dorůstá do max. výšky 60 cm.
Pálivost je přes 2 000 000 jednotek SHU.
Výsev:
S předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas.
Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů.
Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Nejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst.
Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání.
Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku.
Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině.
Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.
Hoštické hnojivo je přírodní přípravek obohacený o guáno, vhodný pro hnojení rajčat a paprik.
Přípravek rostlinám dodává živiny a zároveň aktivuje půdní mikroflóru.
Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik.
Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik.
Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku.
Perlit je přírodní produkt vznikající ze sopečných aktivit. Perlit je vyvinut z přírodních vulkanických kamenů, které projdou teplem až přes 1000 °C.
Perlit výborně drží vzduch a vodu. Hodí se pro pěstování rostlin ze semen!
Geohumus je jedinečný přípravek především díky své schopnosti absorbovat vodu a udržet ji v sobě po dobu až 30 dní, čímž dochází k postupnému uvolňování vody pro potřeby rostliny.
Tímto způsobem je například možné udržet i v Saudské Arábii a ostatních oblastech vyznačujících se dlouhotrvajícím horky udržet stálezelená golfová hřiště. Mezi další přednosti Geohumusu patří
- částice Geohumusu se nevyplavují na horní plochu půdy
- obstará rostlinu výživnými látkami
Jedná se speciální substrát složený ze slíd na bázi draslíku a stopových prvků kovů, které hydrogelu napomáhají uchovávat vodu a živiny.
Hydrogel se vyznačuje svým neutrálním pH. Zajímavostí je, že jediný gram hydrogelu je schopen pojmout až 300 mililitrů vody.
Chilli Carolina Reaper yellow je hybridní chilli paprička původem z Ameriky. Jedná se o extrémně pálivou odrůdu, která vznikla křížením Habanero Yellow a Naga Moricho.
Obsah SHU je 2 000 000 jednotek a řadí se k nejpálivějším papričkám na světě.
Žluté plody mají délku 2–6 cm. I přes extrémní pikantnost, mají papričky svěží citrusovou chuť i vůni.
Pěstování není nijak náročné. Jelikož má odrůda nižší vzrůst, je vhodná k pěstování také v truhlících na balkonech či terasách.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Chilli Bhut Jolokia je vysoce pálivá chilli paprička původem z Indie. Ve své domovině se hojně využívá jako homeopatikum nebo jako ochrana při extrémně teplém počasí.
Rostlina dorůstá výšky 45–120 cm, záleží na pěstebních podmínkách. Plodí oranžové plody nepravidelného tvaru, které mají délku 5–8 cm.
Jedná se o vysoce výnosnou odrůdu, která se využívá do indických jídel a kari pokrmů. Má aromatickou chuť s ovocným nádechem.
Tato odrůda je vhodná k sušení nebo k dochucování dezertů.
Obsah SHU je více jak 1 000 000 jednotek.
Doba zrání je přibližně 100 dní.
Chilli Brazilský pepř Ghost pepper je exotická odrůda pocházející z Brazílie. Tento vysoce výnosný hybrid vznikl zkřížením odrůd Bhut Jolokia, 7 Pot Douglah a Trinidad Scorpion.
Rostlina může dorůstat výšky až kolem 100–120 cm. Její plody mají rozmanitý tvar a velikost. Barva plodů bývá tmavě červená až čokoládově hnědá.
Patří mezi extra pálivé odrůdy, SHU je přibližně 1 400 000 jednotek.
Okrasná paprika Salsa je jednoletá rostlina v mixu barev od žluté, oranžové až po červenou.
Jedná se o letní i podzimní hrnkovou kulturu. Má malé zašpičatělé plody s pevnou a hladkou slupkou.
Na rostlině vydrží plody celkem dlouho a v průběhu dozrávání mění svou barvu.
Vzhledem k vysoké pálivosti nejsou vhodné ke konzumaci.
Chilli Bhut Jolokia je extrémně pálivá odrůda chilli papričky, původem z Indie.
Rostlina dorůstá výšky okolo 100–150 cm a hodí se pro pěstování v záhoně, ale lépe se jí bude dařit v květináči. Není mrazuvzdorná.
Plody jsou 5–8 cm dlouhé a mají typický hrbolatý tvar. Jejich barva se mění se zráním od zelené až po čokoládově hnědou.
Papričky této odrůdy řadíme mezi extrémně pálivé (pálivost SHU až 1 000 000 jednotek). Chuť je velmi aromatická a využívá se především pro přípravu pokrmů indické kuchyně.
Chilli 7 Pot Bubblegum je relativně mladý druh chilli, který byl vypěstován v roce 2011 ve Velké Británii křížením chilli Trinidad Yellow 7 Pot a Moruga Scorpion.
Vzhledem zůstal podobný právě Chilli Moruga Scorpionu. Zralé plody mají žlutou barvu, která prosakuje až ke stonkům a vytváří tak jedinečný vzhled.
Keř dorůstá výšky okolo 1 metru. Pokud mu však dáte více prostoru, může dosáhnout až dvojnásobné výšky a počtu plodů.
Jedná se o extrémně pálivou papričku s SHU 750 00000–1 000 000, která i přesto vyniká svěží ovocnou chutí.
Chilli Apocalypse Red je chilli paprička, která v sobě svým jedinečným vzhledem snoubí druhy Ghost Pepper, Trinidad Moruga a Carolina Reaper.
Plody jsou červené, jinak tvarované, mnohdy i pokroucené.
Pálivost je pravděpodobně srovnatelná s druhem Carolina Reaper, která je na Scovilleho škále v rozmezí 1,4–2,2 milionu SHU. Pro tuto odrůdu však zatím nebyly přesné jednotky stanoveny.
Chuť této papričky je typicky ovocná, ale vzápětí přehlušena velmi intenzivní a dlouhodobou pálivostí.
Chilli Brazilský pepř Ghost pepper je exotická odrůda pocházející z Brazílie. Tento vysoce výnosný hybrid vznikl zkřížením odrůd Bhut Jolokia, 7 Pot Douglah a Trinidad Scorpion.
Rostlina může dorůstat výšky až kolem 100–120 cm. Její plody mají rozmanitý tvar a velikost. Barva plodů bývá tmavě červená až čokoládově hnědá.
Patří mezi extra pálivé odrůdy, SHU je přibližně 1 400 000 jednotek.
Chilli 7 Pot Primo je vhodná pro pěstování v interiéru i ve skleníku.
Jedná se o jednu z nejpálivějších chilli papriček na světě, která byla pojmenována po svém šlechtiteli v USA roku 2005.
Rostlina je poměrně mohutného vzrůstu, dorůstá až do výšky 130 cm a šířky 100 cm.
Plodí červené jehlanovité papričky o průměru 3–5 cm, které mají typický ocásek.
Vegetační doba je asi 130 dní.
SHU je přibližně 1 500 000 jednotek. Což ji dělá 300x pálivější, než chilli Jalapeno.
Chilli Carolina Reaper je extrémně pálivá odrůda chilli papriček, vyšlechtěná v USA zkřížením odrůd Bhut Jolokia a Habanero.
Rostlina dorůstá do výšky až 160 cm, a nejlépe se jí bude dařit ve skleníku. Plodí sytě červené drobné papričky.
Mají příjemně ovocnou chuť, ale patří k nejpálivějším papričkám na světě, takže je potřeba konzumovat je opatrně. Pálivost dosahuje rekordních 2 200 000 SHU jednotek.
Papričky se hodí zejména k sušení a dochucování pokrmů.
Doba zrání je okolo 120 dní.
Chilli Bhut Jolokia je extrémně pálivá odrůda, pocházející z Pakistánu.
Rostlina dorůstá kolem 100–150 cm a plodí polodlouhé červené papričky o délce 5–8 cm a se sytě červenou barvou.
Chuť a vůně papričky má výrazné ovocné aroma, přesto její pálivost dosahuje až 1 000 000 jednotek SHU. Používají se především k dochucování indických pokrmů, nakládání nebo k sušení.
Doba zrání je přibližně 120 dní.