Kategorie
-
Zelenina a ovoceČerstvá semínka skladem
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
-
Papriky a chilli
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
- BIO produkty
- Zelenina - sadbaNaskladnili jsme čerstvé sazečky!
- Okrasné rostlinyNejširší nabídka jarních cibulovin
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Microgreen a klíčky
- Exotické plody
- Užitkové rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
-
Měsíček lékařský Bon Bon žlutý - Calendula...
Dýně máslová Butterbaby F1 PMT - Cucurbita...
Cuketa Bush Baby F1 Marrow - Cucurbita pepo -...
Okurka Profi F1 - Cucumis sativus - prodej...
Orlíček William Guiness - Aquilegia - prodej...
BIO Vigna hranatá - prodej bio semen na klíčení...
Zelené hnojení - Bílý jetel - prodej semen - 60 g
Chilli Tabasco - Capsicum frutenscens - prodej semen - 7 ks
Chilli Tabasco je populární odrůda, známá především protože se používá k přípravě tabasca.
Rostlina je vysoká okolo 40 cm, a je vhodná pro pěstování ve květináči na balkóně nebo terase. Plodí drobné 2–4 cm dlouhé papričky, které dozráváním mění svou barvu ze žlutozelené na jasně červenou.
Odrůda patří mezi středně pálivé, se SHU 30 000–50 000 jednotek.
Doba zrání je přibližně 80 dní.
Výsev:
S předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas.
Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů.
Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Nejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst.
Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání.
Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku.
Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině.
Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.
AgroBio Plodová zelenina je čistě přírodní produkt. Je vyrobený z přesličky a kopřivy.
Zvyšuje odolnost plodové zeleniny, podporuje správný růst plodů a zaručuje obranyschopnost rajčat, paprik nebo okurek. Aplikace chrání před výskytem chorob nebo škůdců.
Plody je možné ihned konzumovat.
Hoštické hnojivo je přírodní přípravek obohacený o guáno, vhodný pro hnojení rajčat a paprik.
Přípravek rostlinám dodává živiny a zároveň aktivuje půdní mikroflóru.
Hnojivé tyčinky jsou skvělý přípravek s obsahem guána a dalších potřebných živin, které podporují růst a výnosnost rostliny.
Díky guánu působí hnojivo až 60 dní.
Balení obsahuje 20 tyčinek.
Substral Careo je ochranný přípravek, působící jako systémový i kontaktní insekticid.
Působí proti mšicím, molicím, sviluškám apod.
Přípravek je oblíbený pro rychlost působení a účinnost.
Trumf do skleníku je hnojivo speciálně navržené pro pěstování zeleniny ve skleníku či fóliovém krytu.
Je v granulované formě a má příznivý vliv na růst rostlin a násadu plodů.
Navíc vylepšuje kvalitu půdy a působí dlouhodobě.
Hoštické slepičince jsou organominerální hnojivo s příměsí fermentovaného drůbežího trusu.
Přípravek je určen k hnojení všech typů plodové zeleniny a kvetoucích rostlin.
Díky vysokému obsahu fosforu podporuje bohaté nasazení květů a plodů, dodává rostlině potřebné živiny a aktivuje půdní mikroflóru.
Přípravek je v granulované formě.
Pracovní rukavice GINO jsou vysoce praktická pomůcka například při práci na zahradě.
Materiál rukavic zamezuje mechanických rizikům včetně poškrábání nebo pobodání.
Velikost: 10
Kultivátor značky Fiskars je vynikajícím pomocníkem, který je díky obsahu polyamidu vyztuženého skelnými vlákny vysoce odolný vůči ohnutí.
Tento kultivátor je možné ostřit. Kultivátor je opatřen otvorem pro zavěšení.
Odrůda chilli Bishops Crown pochází z USA, kde je také známá pod názvem vánoční zvon.
Má velmi originálně tvarované plody, které dozrávají ze světle zelené do sytě červené barvy. Mívají kolem 4 cm na šířku a na jedné rostlině jich dozrává kolem 30-50.
Díky své nasládlé chuti a tenké křupavé dužině mají tyto papričky široké kulinářské využití.
Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 5 000–30 000 jednotek.
Chilli Mushroom je původem z Ameriky. Jedná se o chilli papričku velmi delikátní chuti. Vypěstované papričky můžete používat k plnění, při grilování, sušení nebo do omáček.
Rostlina dosahuje celkové výšky 60–80 cm a plodí přibližně 4 x 4 cm velké žluté papričky, které jsou tenkostěnné a svým tvarem připomínají houbu.
Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 15 000–30 000 jednotek.
Paprika Korál je nenáročná polorané odrůda chilli papriček.
Rostlina dorůstá výšky kolem 1 m a plodí drobné papričky, které jsou svým tvarem podobné třešním. Dozrávají od zelené až po tmavě červenou barvu.
Odrůda se vyznačuje papričkami se silně pálivou kořeninovou chutí a dosahuje pálivosti SHU 25 000–35 000 jednotek.
Papričky se využívají do kyselých nálevů nebo k sušení.
Chilli Maďarský vosk je velmi odolná nenáročná odrůda chilli.
Rostlina dosahuje výšky 70–100 cm a hodí se pro polní pěstování i pro pěstování ve skleníku. Plodí žluté papriky, které s dozráváním červenají. Vypadají podobně jako běžné sladké papriky a dosahují délky až 15 cm.
Odrůda je středně pálivá, ale pálivost se může hodně lišit kus od kusu. Pálivost je od 5 000 do 40 000 jednotek SHU. Papriky se hodí k přímé konzumaci nebo nakládání.
Doba zrání je přibližně 80 dní.
Chilli Lemon Drop je odrůda chilli, známá také pod názvem Hot Lemon či Kellu Uchu. Pochází z Peru. Jedná se o středně pálivé chilli, jehož obsah SHU je 15 000–30 000 jednotek.
Rostlina dosahuje výšky 80 cm a dlouhé štíhle papričky jsou velké asi 7 cm. Tato odrůda má chuť a aroma, které připomíná citrón.
Chilli Lemon Drop je vhodné k pěstování v interiéru, jelikož má vysoké nároky na teplotu.
Zralé papričky můžete usušit, využívat při vaření nebo používat jako dekoraci pokrmů.
Chilli Kajenský pepř tenký je extrémně úzká a dlouhá odrůda, s původem v Jižní Americe.
Rostlina měří 30–50 cm, takže se hodí i pro pěstování ve větším květináči na balkóně nebo terase. Plodí tenké, až 10 cm dlouhé papričky se sytě červenou barvou.
Odrůda patří ke středně pálivým druhům, SHU je 30 000–50 000 jednotek.
Hodí se zejména k dochucování pokrmů, ale díky své pevné slupce jsou vhodné i k dlouhodobému skladování.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Chilli Kajenský pepř je původem z Jižní Ameriky. Dnes je kajenský pepř velmi oblíbeným dochucovadlem pokrmů. Kromě toho má i blahodárné účinky na lidské zdraví.
Rostlina dosahuje výšky cca 40–50 cm a plodí 10–15 cm dlouhé plody. Papričky mají sytě červenou barvu a pevnou slupku. Při správném skladování vydrží papričky dlouho čerstvé.
Tato odrůda patří ke středně pálivým, její SHU je 30 000–50 000 jednotek.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Chilli Aji Amarillo má původ v jižní Americe a jedná se o teplomilnou odrůdu s košatým růstem.
Dorůstá do výšky v rozmezí 40–80 cm. Plodí silnostěnné papričky, které z tmavě zelené barvy dozrávají postupně do oranžové.
Je známé pro své kulinářské využití, nejvíce oblíbené pak v peruánské kuchyni.
Doba zrání plodů je přibližně 90 dnů.
SHU je kolem 40 000 jednotek, proto se řadí mezi středně pálivé chilli papričky.