Kategorie
-
Zelenina a ovoceČerstvá semínka skladem
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- RajčataPřes 150 druhů čerstvých semen skladem
-
Papriky a chilli
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
- BIO produkty
- Zelenina - sadbaNaskladnili jsme čerstvé sazečky!
- Okrasné rostlinyNejširší nabídka jarních cibulovin
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Microgreen a klíčky
- Exotické plody
- Užitkové rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
Více než 130 druhů čerstvých semen skladem
-
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
-
Denivka Catcher in the Eye - Hemerocallis -...
Růže velkokvětá keřová tmavě červená - Rosa -...
Angrešt červený - Ribes uva-crispa - prodej...
Topinambur - Helianthus tuberosus - prodej...
Jahodník Korona - Fragaria ananassa - prodej...
Jahodník Elsanta - Fragaria ananassa - prodej...
Chilli Pimentos de Padron - Capsicum annuum - prodej semen - 7 ks
Chilli Pimentos de Padron je mírně pálivá odrůda chilli, pocházející z oblasti Španělska a Maroka.
Rostlina dorůstá do výšky až 1 m a můžeme ji pěstovat jak ve skleníku, tak ve větším květináči. Plodí polodlouhé papričky, které zráním mění svou barvu ze zelené na červenou.
Odrůda patří mezi mírně pálivé, se SHU 2 500–10 000 jednotek, avšak můžeme nalézt plody o síle až 80 000 jednotek. Čím později sklízíme plody, tím pálivější budou.
Doba zrání je přibližně 80 dní.
Výsev:
S předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas.
Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů.
Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Nejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst.
Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání.
Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku.
Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině.
Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.
Jedná se o miniskleník menších rozměrů (54 x 15 x 12 cm).
Je vhodný pro předpěstování rostlin a umístíte do něj až 21 jiffů.
Pracovní rukavice Flower jsou odolné a zároveň prodyšné dámské rukavice, určené především pro práci na zahradě.
Velikost rukavic 7.
Černá sadbovací deska do miniskleníku obsahuje 24 buněk.
Používá se k předpěstování rostlin, pěstování sukulentů nebo k řízkování.
Používá se samostatně nebo s miniskleníkem.
Rosmarin je samozavlažovací plastový květináč kulatého tvaru.
Hodí se zejména pro bylinky a drobné květiny.
V přední části je otvor pro snadné zalévání.
Průměr květináče je 11 cm a výška 14 cm.
Perlit je přírodní produkt vznikající ze sopečných aktivit. Perlit je vyvinut z přírodních vulkanických kamenů, které projdou teplem až přes 1000 °C.
Perlit výborně drží vzduch a vodu. Hodí se pro pěstování rostlin ze semen!
Hoštické hnojivo je přírodní přípravek obohacený o guáno, vhodný pro hnojení rajčat a paprik.
Přípravek rostlinám dodává živiny a zároveň aktivuje půdní mikroflóru.
Chilli Rainbow Fire je okrasný kultivar vhodný pro pěstování v květináčích či jiných nádobách na parapetu.
V různých časových intervalech se na rostlině postupně objevují papričky zbarvené od zelené, přes fialovou, oranžovou, až po sytě červenou. Plody jsou spíše menší a rostou vzpřímeně.
S výškou kolem 30 cm a kompaktním růstem je ideální i pro méně prostorná stanoviště.
Pálivost plodů je proměnlivá, obvykle se pohybuje v rozmezí od 500 do 20 000 SHU, tedy od lehce kořeněných až po extrémně pálivé.
Chilli Rainbow fire má tedy nejen okrasné využití, ale lze s ní experimentovat i v kuchyni při vaření, dochucování pokrmů i k přímé konzumaci.
Chilli Jalapeno pocházejí z Mexika a jsou často považovány za velmi pálivé, ale v porovnání s ostatními extrémy patří mezi ty mírnější chilli papričky.
Jedná se o výnosnou odrůdu se zelenými až hnědými plody, které se postupně mění zráním a mají dekorativní vzhled. Plody jsou asi 7 cm dlouhé.
Kompaktní keříky dorůstají výšky kolem 50–70 cm.
Na Scovillově stupnici mají hodnotu mezi 2 500–8 000 SHU, což je řadí mezi mírně pálivé.
Nejčastější způsob konzumace je přímý (čerstvé), též jsou oblíbené i v sušené a nakládané podobě.
Vegetační doba je přibližně 75 dní.
Chilli Cherry Bomb je mírně pálivá odrůda chilli papriček.
Rostlina dosahuje výšky okolo 60 cm a plodí asi 4 cm velké papričky kulovitého tvaru. Zralé plody mají krásně červenou barvu.
Pálivost odrůdy je 30 000–50 000 jednotek SHU.
Papričky se používají do guláše, na pizzu nebo do pokrmů asijské kuchyně.
Doba zrání je okolo 80 dní.
Chilli Large Red Cherry Hot je mírně pálivá odrůda chilli papriček pocházející z Maďarska. Pálivost je 2 500–5 000 SHU.
Běžně se této odrůdě říká cherry maďarské feferonky. Plodí drobné kulaté plody s šířkou až 2,5 cm.
Velice se hodí k naložení do olivového oleje, k nakládaným sýrům či ke konzumaci za syrova.
Tato odrůda chilli má samosprašné květy bílé barvy.
Celkově rostlina dosahuje výšky 60 cm.
Paprika Beros je raná až poloraná odrůda papriky typu kozí roh.
Rostlina dosahuje výšky 80–90 cm a hodí se zejména pro polní pěstování. Plody mají sytě červenou barvu a dosahují délky až 20 cm.
Hodí se k sušení nebo nakládání.
Patří mezi pálivé odrůdy.
Paprika Pálivec je typicky vyššího vzrůstu a řadí se mezi mírně pálivé odrůdy (má přibližně 800–1000 SHU).
Jedná se o beraní roh s delšími a tmavě zelenými plody, které jsou na řezu kulaté.
Paprika je vhodná jak pro přímou konzumaci, tak i ke sterilizaci.
Jedinečnou vlastností odrůdy je, že má sladkou špičku a směrem k semeníku postupně dochází ke zvyšování pálivosti.
Chilli Jalapeno pocházejí z Mexika a jsou často považovány za velmi pálivé, ale v porovnání s ostatními extrémy patří mezi ty mírnější chilli papričky.
Jedná se o výnosnou odrůdu se zelenými až hnědými plody, které se postupně mění zráním a mají dekorativní vzhled. Plody jsou asi 7 cm dlouhé.
Kompaktní keříky dorůstají výšky kolem 50–70 cm.
Na Scovillově stupnici mají hodnotu mezi 2 500–8 000 SHU, což je řadí mezi mírně pálivé.
Nejčastější způsob konzumace je přímý (čerstvé), též jsou oblíbené i v sušené a nakládané podobě.
Vegetační doba je přibližně 75 dní.
Chilli Jalapeno fialové je odrůda pocházející z Mexika.
Odrůda tvoří nižší keře o výšce kolem 50 cm a je velmi výnosná. Plodí až 7 cm dlouhé papričky, které dozrávají přes červenou až do tmavě fialové barvy.
Pálivost odrůdy je 2 500–8 000 SHU jednotek a patří k mírně pálivým druhům.
Z papriček se připravuje známý mexický pokrm "Jalapeno poppers" nebo jsou vhodné ke konzervaci.
Doba zrání je přibližně 75 dní.
Pasilla Bajio je druh černé chilli papričky, pocházející z Mexika. Rostlina dosahuje výšky 60–90 cm.
Plody jsou opravdu černé barvy, spíše tenkostěnné o délce 16 až 20 cm.
Pálivost této odrůdy je mírná, okolo 100–500 SHU jednotek.
Obvykle se používají sušené do omáček.
Paprika PCR je výnosná odrůda papriky, která je ideální pro polní pěstování a k rychlení.
Plod má tenké stěny, je mírně pálivý a dozrává do zelené, v botanické zralosti až do červené barvy.
Tyto papriky se hodí nejvíce k přímé konzumaci.
SHU je 700 jednotek.
Vegetační doba je asi 129 dní.