×

Kategorie

Naposledy zobrazené
Žádné položky

Chilli Peter Orange - Capsicum annuum - prodej semen - 5 ks

×

Chilli Peter Orange je zvláštní odrůda chilli, původem ze Severní Ameriky.

Rostlina dorůstá do výšky 60–80 cm. Odrůda je známá především díky svým plodům, které svým neobvyklým tvarem připomínají mužské přirození.

Plody této odrůdy jsou dlouhé 5–8 cm a dozrávají do sytě oranžové barvy. 

Odrůda patří mezi středně pálivé, SHU je 10 000–25 000 jednotek

Doba zrání je přibližně 90 dní.

Číst víceShow less
100 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
1003622
Přidat k oblíbeným
Popis

Výsev:

předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas. 

Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů

Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °CNejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst. 

Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání. 

Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku. 

Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitáhumózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině. 

Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1003622

Parametry

Výška
65 - 90 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Stanoviště
Slunečné
Barva plodu
Oranžová
Pálivost
Středně pálivé
Pěstování
Doma
Venku
BIO kvalita
Ne
Mrazuvzdornost
Ne
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Srpen
Září
Říjen
Ranost odrůdy
Polopozdní
Mohlo by se hodit
167 Kč s DPH

Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik. 

Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik. 

Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku. 

18 Kč s DPH

Geohumus je jedinečný přípravek především díky své schopnosti absorbovat vodu a udržet ji v sobě po dobu až 30 dní, čímž dochází k postupnému uvolňování vody pro potřeby rostliny.

Tímto způsobem je například možné udržet i v Saudské Arábii a ostatních oblastech vyznačujících se dlouhotrvajícím horky udržet stálezelená golfová hřiště. Mezi další přednosti Geohumusu patří 

  • částice Geohumusu se nevyplavují na horní plochu půdy
  • obstará rostlinu výživnými látkami
60 Kč s DPH

Chilli Maďarský vosk je velmi odolná nenáročná odrůda chilli.

Rostlina dosahuje výšky 70–100 cm a hodí se pro polní pěstování i pro pěstování ve skleníku. Plodí žluté papriky, které s dozráváním červenají. Vypadají podobně jako běžné sladké papriky a dosahují délky až 15 cm

Odrůda je středně pálivá, ale pálivost se může hodně lišit kus od kusu. Pálivost je od 5 000 do 40 000 jednotek SHU. Papriky se hodí k přímé konzumaci nebo nakládání. 

Doba zrání je přibližně 80 dní.

57 Kč s DPH

Chilli Aji Pineapple je exotická odrůda pocházející z Peru. Jedná se o středně pálivé chilli, jehož obsah SHU je přibližně 30 000 jendotek.

Rostlina dosahuje výšky 100–120 cm a sytě žluté plody mají délku 4–7 cm. Tato odrůda má svěží a ovocnou chuť, která připomíná ananas.

Doporučujeme chilli Aji Pineapple pěstovat ve skleníku či fóliovníku.

Papričku můžeme použít jak do studené kuchyně, tak k tepelným úpravám nebo je skvělou přísadou do pomazánek a sals.

Doba zrání je přibližně 90 dní.

53 Kč s DPH

Chilli Prairie Fire je nízká keříková odrůda chilli. Jedná se o středně pálivé chilli, jehož obsah SHU je přibližně 70 000 jednotek.

Rostlina dosahuje výšky 15–30 cm a drobné papričky mají délku 1–2 cm. Tato odrůda má svěží a pálivou chuť.

Chilli Prairie Fire je vhodné k pěstování v květináči.

Dozrávají od žluté, zelené až po tmavě červenou barvu, což působí zajímavým dekorativním dojmem.

Papričky můžete použít jak do studené kuchyně, tak k tepelným úpravám a nakládání.

Doba zrání je přibližně 60 dní.

8 produktů ve stejné kategorii
101 Kč s DPH

Chilli Peter je neobvyklá odrůda chilli papričky, pocházející ze Severní Ameriky.

Rostlina dorůstá do výšky 60–80 cm a plodí papričky jedinečného tvaru a o velikosti až 12 cm. Papričky dozrávají do jasně červené barvy a mají nasládlou, příjemně pálivou chuť.

Jejich pálivost je 10 000–25 000 SHU jednotek. 

Doba zrání je přibližně 80 dní.

71 Kč s DPH

Chilli Tabasco je populární odrůda, známá především protože se používá k přípravě tabasca.

Rostlina je vysoká okolo 40 cm, a je vhodná pro pěstování ve květináči na balkóně nebo terase. Plodí drobné 2–4 cm dlouhé papričky, které dozráváním mění svou barvu ze žlutozelené na jasně červenou

Odrůda patří mezi středně pálivé, se SHU 30 000–50 000 jednotek. 

Doba zrání je přibližně 80 dní.

73 Kč s DPH

Chilli Kajenský pepř tenký je extrémně úzká a dlouhá odrůda, s původem v Jižní Americe.

Rostlina měří 30–50 cm, takže se hodí i pro pěstování ve větším květináči na balkóně nebo terase. Plodí tenké, až 10 cm dlouhé papričky se sytě červenou barvou. 

Odrůda patří ke středně pálivým druhům, SHU je 30 000–50 000 jednotek. 

Hodí se zejména k dochucování pokrmů, ale díky své pevné slupce jsou vhodné i k dlouhodobému skladování. 

Doba zrání je přibližně 90 dní.

121 Kč s DPH

Chilli kajenský pepř Purple je původem z Jižní Ameriky. Jedná se o velmi oblíbený kořenící přípravek. Vypěstované papričky můžete do pokrmů přidávat jak v čerstvém stavu, tak i sušené. 

Rostlina dosahuje celkové výšky 50 cm a plodí asi 15 cm dlouhé fialové lusky. 

Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 30 000–50 000 jednotek. 

Doba zrání je cca 80 dní.

110 Kč s DPH

Chilli Mushroom je původem z Ameriky. Jedná se o chilli papričku velmi delikátní chuti. Vypěstované papričky můžete používat k plnění, při grilování, sušení nebo do omáček.

Rostlina dosahuje celkové výšky 60–80 cm a plodí přibližně 4 x 4 cm velké žluté papričky, které jsou tenkostěnné a svým tvarem připomínají houbu.

Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 15 000–30 000 jednotek. 

57 Kč s DPH

Chilli Lemon Drop je původem z Peru, kde dostala pojmenování Kellu Uchu. Jedná se o chilli papričku velmi zajímavé chuti, kterou můžete používat při vaření, jako dekoraci nebo ji usušit

Zajímavostí je, že tato odrůda byla oceněna nadací ProSpecieRara, zaměřující se na zachování rozmanitosti vzácných druhů rostlin.

Rostlina dosahuje výšky 90 cm a plodí přibližně 7 cm velké papričky, které jsou štíhlé a svou chutí a vůní připomínají citrón.

vysoké nároky na teplotu, proto doporučujeme Chilli Lemon Drop pěstovat v interiéru.

Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 15 000–30 000 jednotek. 

BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.

120 Kč s DPH

Chilli Krishna Jolokia je odrůda chilli papričky, s původem v Indii. Výška rostliny je kolem 100 cm.

Plodí papričky polodlouhého tvaru, které zráním mění barvu z jasně červené přes fialovou až na černou barvu. 

Papričky mají jedinečnou chuť a jsou středně pálivé, o SHU kolem 30 000 jednotek. Hodí se do sušení nebo k ochucování omáček.

Doba zrání je přibližně 90–100 dní

69 Kč s DPH

Chilli Aji Charapita je středně pálivá odrůda, původem z Peru.

Rostlina tvoří bujně rostoucí až 1 m vysoký keř s velkým výnosem plodů. Ty jsou drobné kulaté a dozrávají do žluté až žlutooranžové barvy. 

SHU je 50 000–100 000 jednotek.

Papričky mají výrazné ovocné aroma i chuť. Hodí se na sušení, nakládání i k dochucování jídel. 

Doba zrání je okolo 80 dní.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se