×

Kategorie

Naposledy zobrazené
Žádné položky

Chilli Bhut Jolokia bílé - Capsicum chinense - prodej semen - 5 ks

×

Chilli Bhut Jolokia bílé je netradiční odrůda, pocházející z Indie.

Rostlina dorůstá výšky až 90 cm, není mrazuvzdorná a nejlépe se jí bude dařit na velmi slunném a teplém stanovišti. Plodí 5–9 cm dlouhé papričky s nepravidelným tvarem. Jejich barva se zráním mění ze zelené barvy až na krémově bílou

Odrůda patří mezi vysoce pálivé, se SHU přes 1 000 000 jednotek. Papričky se používají zejména k dochucování indických jídel nebo sušení. 

Doba zrání je přibližně 100 dní.

Číst víceShow less
100 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
1001807
Přidat k oblíbeným
Popis

Výsev:

předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas. 

Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů

Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °CNejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst. 

Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání. 

Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku. 

Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitáhumózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině. 

Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1001807

Parametry

Výška
65 - 90 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Stanoviště
Slunečné
Barva plodu
Bílá
Pálivost
Extra pálivé
Pěstování
Doma
Venku
BIO kvalita
Ne
Mrazuvzdornost
Ne
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Srpen
Září
Říjen
Ranost odrůdy
Pozdní
Mohlo by se hodit
119 Kč s DPH

Chilli Bhut Jolokia je extrémně pálivá odrůda, pocházející z Pakistánu.

Rostlina dorůstá kolem 100–150 cm a plodí polodlouhé červené papričky o délce 5–8 cm a se sytě červenou barvou.

Chuť a vůně papričky má výrazné ovocné aroma, přesto její pálivost dosahuje až 1 000 000 jednotek SHU. Používají se především k dochucování indických pokrmů, nakládání nebo k sušení. 

Doba zrání je přibližně 120 dní.

18 Kč s DPH

Geohumus je jedinečný přípravek především díky své schopnosti absorbovat vodu a udržet ji v sobě po dobu až 30 dní, čímž dochází k postupnému uvolňování vody pro potřeby rostliny.

Tímto způsobem je například možné udržet i v Saudské Arábii a ostatních oblastech vyznačujících se dlouhotrvajícím horky udržet stálezelená golfová hřiště. Mezi další přednosti Geohumusu patří 

  • částice Geohumusu se nevyplavují na horní plochu půdy
  • obstará rostlinu výživnými látkami
110 Kč s DPH

Chilli Carolina Reaper yellow je hybridní chilli paprička původem z Ameriky. Jedná se o extrémně pálivou odrůdu, která vznikla křížením Habanero Yellow a Naga Moricho.

Obsah SHU je 2 000 000 jednotek a řadí se k nejpálivějším papričkám na světě.

Žluté plody mají délku 2–6 cm. I přes extrémní pikantnost, mají papričky svěží citrusovou chuť i vůni.

Pěstování není nijak náročné. Jelikož má odrůda nižší vzrůst, je vhodná k pěstování také v truhlících na balkonech či terasách.

Doba zrání je přibližně 90 dní.

101 Kč s DPH

Chilli Bhut Jolokia je vysoce pálivá chilli paprička původem z Indie. Ve své domovině se hojně využívá jako homeopatikum nebo jako ochrana při extrémně teplém počasí.

Rostlina dorůstá výšky 45–120 cm, záleží na pěstebních podmínkách. Plodí oranžové plody nepravidelného tvaru, které mají délku 5–8 cm.

Jedná se o vysoce výnosnou odrůdu, která se využívá do indických jídel a kari pokrmů. Má aromatickou chuť s ovocným nádechem.

Tato odrůda je vhodná k sušení nebo k dochucování dezertů.

Obsah SHU je více jak 1 000 000 jednotek.

Doba zrání je přibližně 100 dní.

57 Kč s DPH

Chilli Brazilský pepř Ghost pepper je exotická odrůda pocházející z Brazílie. Tento vysoce výnosný hybrid vznikl zkřížením odrůd Bhut Jolokia, 7 Pot Douglah a Trinidad Scorpion.

Rostlina může dorůstat výšky až kolem 100–120 cm. Její plody mají rozmanitý tvar a velikost. Barva plodů bývá tmavě červená až čokoládově hnědá. 

Patří mezi extra pálivé odrůdy, SHU je přibližně 1 400 000 jednotek.

8 produktů ve stejné kategorii
110 Kč s DPH

Chilli Carolina Reaper yellow je hybridní chilli paprička původem z Ameriky. Jedná se o extrémně pálivou odrůdu, která vznikla křížením Habanero Yellow a Naga Moricho.

Obsah SHU je 2 000 000 jednotek a řadí se k nejpálivějším papričkám na světě.

Žluté plody mají délku 2–6 cm. I přes extrémní pikantnost, mají papričky svěží citrusovou chuť i vůni.

Pěstování není nijak náročné. Jelikož má odrůda nižší vzrůst, je vhodná k pěstování také v truhlících na balkonech či terasách.

Doba zrání je přibližně 90 dní.

101 Kč s DPH

Chilli Trinidad Scorpion Butch je velmi pálivá odrůda, původem z Austrálie.

Rostlina dorůstá výšky až 120 cm a je velmi výnosná. Nejlépe se jí bude dařit ve skleníku. 

Plody jsou drobné, mají tenkou stěnu a nepravidelný tvar. S dozráváním mění svou barvu od zelené přes žlutou až do světle červené

Papričky patří mezi extrémně pálivé i v malém množství, její SHU je 1 463 700 jednotek.

Její chuť je velmi výrazná a aromatická. Při konzumaci bychom měli dbát maximální opatrnosti, jelikož pálivost papričky postupně zesiluje. Hodí se k tepelnému zpracování i sušení. 

Doba zrání je okolo 120 dní.

106 Kč s DPH

Chilli Trinidad Scorpion Butch žluté je odrůda pocházející z Austrálie.

Rostlina v příznivých podmínkách může dorůstat až výšky 1,8 m. Plody mají neobvyklý tvar s promáčknutím a špičatým výrůstkem na konci, připomínajícím ocas škorpióna. Zralé mají sytě žlutou barvu.

Odrůda patří mezi extrémně pálivé, SHU je až 1 463 700 jednotek. Papričky mají výbornou chuť s ovocným nádechem, hodí se proto jako koření nebo k dochucování omáček. 

Doba zrání je přibližně 100 dní.

119 Kč s DPH

Chilli 7 Pot Primo je vhodná pro pěstování v interiéru i ve skleníku.

Jedná se o jednu z nejpálivějších chilli papriček na světě, která byla pojmenována po svém šlechtiteli v USA roku 2005. 

Rostlina je poměrně mohutného vzrůstu, dorůstá až do výšky 130 cm a šířky 100 cm.

Plodí červené jehlanovité papričky o průměru 3–5 cm, které mají typický ocásek.

Vegetační doba je asi 130 dní. 

SHU je přibližně 1 500 000 jednotek. Což ji dělá 300x pálivější, než chilli Jalapeno.

81 Kč s DPH

Chilli Apocalypse Red je chilli paprička, která v sobě svým jedinečným vzhledem snoubí druhy Ghost Pepper, Trinidad Moruga a Carolina Reaper. 

Plody jsou červené, jinak tvarované, mnohdy i pokroucené

Pálivost je pravděpodobně srovnatelná s druhem Carolina Reaper, která je na Scovilleho škále v rozmezí 1,4–2,2 milionu SHU. Pro tuto odrůdu však zatím nebyly přesné jednotky stanoveny.

Chuť této papričky je typicky ovocná, ale vzápětí přehlušena velmi intenzivní a dlouhodobou pálivostí

47 Kč s DPH

Chilli Habanero Lemon je jednou z nejrozšířenějších odrůd dekorativního chilli.

Jak již  název napovídá, tato odrůda se vyznačuje jasně žlutými plody s ovocným aroma.

Výška rostliny a velikost plodů jsou plně závislé na podmínkách, ve kterých je rostlina pěstována. Průměrně dorůstá výšky okolo 80 cm a plody jsou nepravidelně velké asi 5x3 cm.

Pokud rostlinu pěstujeme venku, semena vyséváme již během ledna a února, v domácím prostředí je pak možný celoroční výsev. Pro chilli je ideální slunečné stanoviště, humózní půda a časté hnojení.

Chilli papričky ze skupiny Habanero se vyznačují značnou pálivostí. SHU je 200–300 000 jednotek, což je mnohonásobně více než u kajenského pepře. Čerstvé nebo sušené jsou skvělou přísadou pikantních jídel.

Vzhledem k tomu, že papričky dozrávají poměrně pozdě, doporučujeme je pěstovat v nádobě

127 Kč s DPH

Carolina Reaper Chocolate je velmi teplomilná odrůda chilli papričky.

Rostlina dorůstá výšky až 160 cm a nejlépe se jí bude dařit ve skleníku nebo doma. Plodí 4–5 cm dlouhé papričky, které mají nepravidelný tvar a dozrávají do hnědé barvy. 

Odrůda patří mezi extrémně pálivé, SHU je až 1 600 000 jednotek. Papričky jsou velmi aromatické a hodí se k dochucování teplých pokrmů. 

Doba zrání je delší, přibližně 120 dní.

81 Kč s DPH

Chilli Thai Hot Birds Eye je jednou z extra pálivých papriček, která se s oblibou používá v pokrmech thajské a indické kuchyně. 

Plodem jsou silně aromatizované a štíhlé papričky s délkou kolem 7,5 cm. Lze je využít k autentickému dochucení asijských polévek, omáček, salátů, kari a smažených pokrmů.

Pro tuto chilli papričku je typický kompaktní růst.

Na Scovilleho stupnici pálivosti má hodnotu mezi 100 000 a 225 000 SHU – je řazena mezi výrazné a pálivé kultivary

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se