×

Kategorie

Naposledy zobrazené
Žádné položky

Chilli Aji Crystal - Capsicum baccatum - prodej semen - 7 ks

×

Chilli Aji Crystal je odrůda pocházející z Chile.

Rostlina dorůstá do výšky kolem 90 cm a lze ji pěstovat ve skleníku i na slunném venkovním stanovišti. Plody jsou 5–9 cm dlouhé papričky s tenkou stěnou a sytě červenou barvou. 

Odrůda patří mezi středně pálivé, SHU je 30 000–50 000 jednotek

Papričky se hodí k sušení nebo k dochucování pokrmů.

Doba zrání je okolo 90 dní.

Číst víceShow less
110 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
1000204
Přidat k oblíbeným
Popis

Výsev:

předpěstováním semen je možné začít v únoru nebo březnu. Rostlina potřebuje 6–9 měsíců aby vyrostla a začala vytvářet plody, proto musíme začít včas. 

Klíčení trvá cca 2–3 týdny, u některých odrůd až 6 týdnů

Vhodná teplota pro tropické odrůdy (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrůdám Annuum stačí teplota 20–24 °CNejdůležitější je udržovat teplotu konstantní, takže rostlinu není vhodné umístit na parapet nebo na topení. Papriky jsou světlomilné rostliny, potřebují tedy dostatek světla pro svůj zdravý růst. 

Semena sázíme nejlépe do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky maximálně 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu udržujeme dostatečně zavlaženou, avšak ne přemokřenou. V době dozrávání plodů můžeme zálivku omezit, čímž zvýšíme pálivost plodů a zabráníme popraskání. 

Rostlinu můžeme přesunout v době, kdy již nehrozí ranní mrazy. Ideální je to po druhé polovině května, při venkovních teplotách okolo 25 °C. Venkovní stanoviště by mělo být dostatečně slunečné a chráněné, případně vysazujeme do skleníku. 

Pro pěstování je vhodná hlinitopísčitáhumózní a provzdušněná půda. Půdu není nutné přehnojovat, pro chilli papričky je nejdůležitější rozvinutý kořenový systém. Toto podpoříme například pomocí mykorhizy, což je technika využívající symbiotický vztah mezi rostlinou a houbami, a zvyšuje propustnost živin směrem k rostlině. 

Pro pěstování ve skleníku je vhodné prokypřit půdu pískem nebo perlitem. Na podzim ji můžeme prohnojit např. vermikompostem nebo slepičincem.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1000204

Parametry

Výška
65 - 90 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Stanoviště
Slunečné
Barva plodu
Červená
Pálivost
Středně pálivé
Pěstování
Doma
Venku
BIO kvalita
Ne
Mrazuvzdornost
Ne
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Srpen
Září
Říjen
Ranost odrůdy
Polopozdní
Mohlo by se hodit
167 Kč s DPH

Kristalon je dvousložkové hnojivo rozpustné ve vodě, určené pro všechny druhy rajčat a paprik. 

Obsahuje makroprvky důležité pro vývoj a aktivní vápník, který pomáhá předcházet černání rajčat a hnilobě špiček paprik. 

Balení obsahuje dva druhy sáčků, modré obsahují vápník a dusík a průhledné obsahují krystalické hnojivo s vyšším obsahem draslíku, fosforu a hořčíku. 

60 Kč s DPH

Chilli Maďarský vosk je velmi odolná nenáročná odrůda chilli.

Rostlina dosahuje výšky 70–100 cm a hodí se pro polní pěstování i pro pěstování ve skleníku. Plodí žluté papriky, které s dozráváním červenají. Vypadají podobně jako běžné sladké papriky a dosahují délky až 15 cm

Odrůda je středně pálivá, ale pálivost se může hodně lišit kus od kusu. Pálivost je od 5 000 do 40 000 jednotek SHU. Papriky se hodí k přímé konzumaci nebo nakládání. 

Doba zrání je přibližně 80 dní.

57 Kč s DPH

Chilli Aji Pineapple je exotická odrůda pocházející z Peru. Jedná se o středně pálivé chilli, jehož obsah SHU je přibližně 30 000 jendotek.

Rostlina dosahuje výšky 100–120 cm a sytě žluté plody mají délku 4–7 cm. Tato odrůda má svěží a ovocnou chuť, která připomíná ananas.

Doporučujeme chilli Aji Pineapple pěstovat ve skleníku či fóliovníku.

Papričku můžeme použít jak do studené kuchyně, tak k tepelným úpravám nebo je skvělou přísadou do pomazánek a sals.

Doba zrání je přibližně 90 dní.

53 Kč s DPH

Chilli Prairie Fire je nízká keříková odrůda chilli. Jedná se o středně pálivé chilli, jehož obsah SHU je přibližně 70 000 jednotek.

Rostlina dosahuje výšky 15–30 cm a drobné papričky mají délku 1–2 cm. Tato odrůda má svěží a pálivou chuť.

Chilli Prairie Fire je vhodné k pěstování v květináči.

Dozrávají od žluté, zelené až po tmavě červenou barvu, což působí zajímavým dekorativním dojmem.

Papričky můžete použít jak do studené kuchyně, tak k tepelným úpravám a nakládání.

Doba zrání je přibližně 60 dní.

45 Kč s DPH

Chilli Lemon Drop je odrůda chilli, známá také pod názvem Hot Lemon či Kellu Uchu. Pochází z Peru. Jedná se o středně pálivé chilli, jehož obsah SHU je 15 000–30 000 jednotek.

Rostlina dosahuje výšky 80 cm a dlouhé štíhle papričky jsou velké asi 7 cm. Tato odrůda má chuť a aroma, které připomíná citrón.

Chilli Lemon Drop je vhodné k pěstování v interiéru, jelikož má vysoké nároky na teplotu.

Zralé papričky můžete usušit, využívat při vaření nebo používat jako dekoraci pokrmů

47 Kč s DPH

Chilli korál je středně pálivá raná paprička, která plodí kulaté plody s průměrem 2–2,5 cm.

Plody jsou velikostí podobné třešním, postupně zrají ze zelené barvy do oranžové, sklízet je možné obě varianty. 

Na záhonu venku dorůstá do výšky kolem 50 cm, ve skleníku mnohdy i výše. 

Odrůda je vhodná k sušení, nakládání i jiným kuchyňským úpravám. 

SHU je přibližně 30 000 jednotek.

8 produktů ve stejné kategorii
100 Kč s DPH

Chilli Peter Orange je zvláštní odrůda chilli, původem ze Severní Ameriky.

Rostlina dorůstá do výšky 60–80 cm. Odrůda je známá především díky svým plodům, které svým neobvyklým tvarem připomínají mužské přirození.

Plody této odrůdy jsou dlouhé 5–8 cm a dozrávají do sytě oranžové barvy. 

Odrůda patří mezi středně pálivé, SHU je 10 000–25 000 jednotek

Doba zrání je přibližně 90 dní.

66 Kč s DPH

Odrůda chilli Bishops Crown pochází z USA, kde je také známá pod názvem vánoční zvon.

Má velmi originálně tvarované plody, které dozrávají ze světle zelené do sytě červené barvy. Mívají kolem 4 cm na šířku a na jedné rostlině jich dozrává kolem 30-50.

Díky své nasládlé chuti a tenké křupavé dužině mají tyto papričky široké kulinářské využití.

Jedná se o středně pálivou odrůdu s SHU 5 000–30 000 jednotek. 

71 Kč s DPH

Chilli Tabasco je populární odrůda, známá především protože se používá k přípravě tabasca.

Rostlina je vysoká okolo 40 cm, a je vhodná pro pěstování ve květináči na balkóně nebo terase. Plodí drobné 2–4 cm dlouhé papričky, které dozráváním mění svou barvu ze žlutozelené na jasně červenou

Odrůda patří mezi středně pálivé, se SHU 30 000–50 000 jednotek. 

Doba zrání je přibližně 80 dní.

60 Kč s DPH

Chilli Maďarský vosk je velmi odolná nenáročná odrůda chilli.

Rostlina dosahuje výšky 70–100 cm a hodí se pro polní pěstování i pro pěstování ve skleníku. Plodí žluté papriky, které s dozráváním červenají. Vypadají podobně jako běžné sladké papriky a dosahují délky až 15 cm

Odrůda je středně pálivá, ale pálivost se může hodně lišit kus od kusu. Pálivost je od 5 000 do 40 000 jednotek SHU. Papriky se hodí k přímé konzumaci nebo nakládání. 

Doba zrání je přibližně 80 dní.

45 Kč s DPH

Chilli Lemon Drop je odrůda chilli, známá také pod názvem Hot Lemon či Kellu Uchu. Pochází z Peru. Jedná se o středně pálivé chilli, jehož obsah SHU je 15 000–30 000 jednotek.

Rostlina dosahuje výšky 80 cm a dlouhé štíhle papričky jsou velké asi 7 cm. Tato odrůda má chuť a aroma, které připomíná citrón.

Chilli Lemon Drop je vhodné k pěstování v interiéru, jelikož má vysoké nároky na teplotu.

Zralé papričky můžete usušit, využívat při vaření nebo používat jako dekoraci pokrmů

110 Kč s DPH

Chilli Mushroom je zajímavá robustní odrůda chilli, pocházející z oblasti Karibiku.

Rostlina dosahuje výšky kolem 120 cm a nejlépe se jí bude dařit ve skleníku nebo fóliovníku. Plodí drobné papriky, které svým tvarem připomínají houby a mají sytě červenou barvu. 

Papričky jsou středně pálivé, SHU je 50 000 jednotek. Hodí se k sušení nebo dochucování omáček.

Doba zrání je přibližně 100 dní.

57 Kč s DPH

Chilli Aji Pineapple je exotická odrůda pocházející z Peru. Jedná se o středně pálivé chilli, jehož obsah SHU je přibližně 30 000 jendotek.

Rostlina dosahuje výšky 100–120 cm a sytě žluté plody mají délku 4–7 cm. Tato odrůda má svěží a ovocnou chuť, která připomíná ananas.

Doporučujeme chilli Aji Pineapple pěstovat ve skleníku či fóliovníku.

Papričku můžeme použít jak do studené kuchyně, tak k tepelným úpravám nebo je skvělou přísadou do pomazánek a sals.

Doba zrání je přibližně 90 dní.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se