×
Hledat v našem blogu

Pěstování salátu a jeho síla v podobě vitamínů

V tom případě vyzkoušejte různé druhy salátu, které jsou velice bohaté na vitamíny. Saláty jsou vhodné například jako příloha k masu nebo obloha k hlavnímu pokrmu. Můžeme ho také využít k přípravě salátů, tedy směsi z různé zeleniny.

Jaké důležité látky jsou v salátu obsaženy?

Salát můžeme rozdělit do tří kritérií. Známé salát hlávkový, ledový a salát římský. Každý tento druh salátu má své specifické vlastnosti. Tak například salát římský se vyznačuje tužšími listy a má mandlovou chuť. Ledový salát je naopak křehký a velice se podobá salátu hlávkovému. Rozlišovat můžeme také salát červený a zelený. Salát červený má oproti té druhé variantě větší množství karotenu.

Salát hlávkový je mezi saláty v kuchyni nejdůležitější. Obsahuje totiž mnoho vitamínů, které jsou pro naše tělo velice důležité. Je tak velice bohatý na minerální látky a vitamíny. Mezi vitamíny jsou zde obsaženy vitamíny B1, B2, B6, C, E, kyselina listová, kyselina pantotenová, biotin nebo niacin. Mezi minerální látky, které našemu organismu také výrazně napomáhají, se řadí zinek, fosfor, sodík, draslík, hořčík, chrom,selen, nikl a mangan.

Jak na pěstování salátu?

Před tím, než se rozhodnete pěstovat salát, je důležité stanovit si místo, na kterém jej chcete vysít. Nejlépe se salátu, především tomu hlávkovému, daří v místě, kde je dostatečné množství slunečního světla. Před vysetím by měla být půda dobře zkypřená a vyhnojená. Salát vyséváme do navlhčené půdy zhruba 2 centimetry hluboko. Vzrostlý salát potřebuje ale více prostoru, zasévejte tak semena této zeleniny zhruba 3 centimetry od sebe, samozřejmě dle odrůdy. Salát můžete pěstovat jak venku, tak ve skleníku. Obrovskou výhodou tak je, že salát můžete vysít i v zimních měsících a budete mít čerstvou zeleninu.

Pěstování salátu je velice snadné. Salát vypěstovaný doma, mívá mnohdy mnohem lepší chuť, než saláty zakoupené. Objednejte si semena salátu na našem eshopu, kde se také mimo jiné dozvíte zajímavé a užitečné informace o různých nabízených odrůdách!

"

Tag: Zelenina
Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se