×
Hledat v našem blogu

Červen - čas výsevu dvouletek!

Červen je krásný letní měsíc, kdy právě vrcholí nejdelší dny a noci jsou nejkratší. Začínají velmi teplé dny, které nám dávají mnoho prostoru k příjemně strávenému času venku. Je dobré nezapomínat ani na naši zahrádku či truhlíky na balkóně. Co by se právě teď mělo dělat?

Je čas pěstování dvouletek! Nyní je ideální doba na výsev všech druhů macešek, něžných pomněnek, karafiátů či sedmikrásek. Na našem e-shopu najdete pestrou nabídku právě těchto vděčných a co se týče péče nenáročných rostlin.

Co jsou vlastně dvouletky?

Dvouletky jsou rostliny, které první rok (je jedno jestli je zasadíme v červnu či v září) musí projít tzv. obdobím vegetačního klidu. Ve druhém roce rostliny následně produkují semena a některé dvouletky se dokonce vysemeňují samostatně.

Jak na pěstování dvouletek?

Semínka je nutné vysévat více méně na povrch substrátu a zasypat pouze tenkou vrstvou substrátu. Výsev můžeme provést buď přímo na naše konečné stanoviště nebo si nejdříve předpěstovat sazeničky. Substrát zvolíme ideálně dobře propustný a před samotným výsevem ho dobře prokypříme. Například macešky potřebují ke klíčení málo světla, ideálně je můžeme i někde zatemnit. Ale pozor, jakmile začnou klíčit, je nutné je přemístit na polostín či slunečné stanoviště. Samozřejmě je nutné nezapomínat na pravidelnou zálivku.

Pokud rostlinám dopřejete dobré podmínky, mohou vám některé druhy vykvést i na podzim.

Tag: Červen
Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se