×
Hledat v našem blogu

Knihy nejen pro zahrádkáře

Tyto knížky vám příjemnou cestou – prostřednictvím krásných obrázků, ilustrací a poutavým stylem psaní, poskytnou vhled do různých odvětví pěstování.

Pro bližší představu jsme si pro vás připravili krátké shrnutí třech vybraných titulů, které spolu s mnoha dalšími naleznete na našich webových stránkách.

Bylinky pro každého

Autor knihy Axel Gutjahr vás poutavým způsobem provede pěstováním bylinek již od úplného počátku. Dozvíte se vše ohledně jejich pěstování – od úplných základů, ošetřování, osevního postupu i jejich sklizně a následného použití nejen v kuchyňském prostředí, včetně stručné historie bylinkaření.

Též zde naleznete jednoduchý způsob pro sestavení vyvýšeného záhonu z palet i s obrázkovým návodem. Nesmí chybět ani seznámení se s jednotlivými druhy nejprve základních a populárních druhů bylinek. A také vám kniha blíže představí i oblíbené plané bylinky a jejich účinky a použití.

V závěru knihy nechybí ani kapitola receptů z kuchyně, domácí medicíny a přírodní kosmetiky s různými tipy. Už jste si někdy připravovali olej z planých bylinek, ostružinovou marmeládu s tymiánem a pepřem či třeba hlohovou tinkturu?

Květiny pro suché zahrady

Tato kniha, od českého autora Petra Hanzelky, je rozdělena na dvě části – obecnou a speciální. V obecné části vás autor poutavým stylem přesvědčí o tom, že suchá stanoviště se hned nepojí se slovy nezajímavý, nevýrazný či barevně chudý. A že suchá zahrada zkrátka neznamená poušť.

Naleznete zde tipy, jak lze efektivně udržet vodu v půdě, jaké výsadby pro suchá stanoviště zvolit, na co si dát pozor při výběru a následném sázení rostlin a mnoho dalšího.

Ve speciální části jsou rostliny rozděleny pro lepší orientaci do skupin dle jejich praktického použití ve výsadbách i podle vytrvalosti, proto se speciální část skládá z výčtu letniček, dvouletek a krátkověkých trvalek; cibulovin a hlíznatých rostlin; skalniček; bylin; trvalek; okrasných trav; zimovzdorných sukulentů a keřů. Touto částí vás navíc doprovází krásné fotky zmíněných druhů.

Zahrada plná života

Knížka vám ukáže různé způsoby, jak lze přilákat do vaší zahrady užitečné živočichy, jako jsou včely, motýli, brouci a jiný hmyz, včetně ptáků. Autorka Ursula Kopp v knize popíše, jak lze založit přírodní zahradu, která bude přátelská ke všem zvířecím pomocníkům, jak se o ni starat, a které rostliny zvolit. Dále zde naleznete různé návody: jak na ptačí budku, hmyzí hotel či hrad pro ježka.

Celou knihou vás provází spousta nádherných fotek a ilustrací, které vám tuto problematiku ještě lépe přiblíží.

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se