×
Hledat v našem blogu

Kaktusy jsou rostliny vhodné i pro začátečníky

Kaktusy jsou nenáročné rostliny, které se Vám za trochu zvláštní zacházení odvděčí. K životu potřebují přímé sluneční světlo, zálivka je lepší jednou důkladná, než častá a mírná. Substrát by měl být namíchaný z minerální drtě, ostrého písku či škváry a kvalitní zahradní zeminy.

Echinocactus
Velmi dekorativní druh kaktusu s pravidelně uspořádanými trny kulovitého tvaru, pocházející z centrálních částí Severní Ameriky a Mexika. Zvláště oblíbený je Echinocactus grusonii. Květů se od něj pravděpodobně nedočkáte. Potřebuje slunce a teplo a minerální výživu.

Echinocereus
Miluje hodně slunce, teplo a v létě vydatnou zálivku. Patří mezi méně náchylné na pěstování. Některé druhy vydrží i mráz minus patnáct stupňů Celsia. Ovšem pouze některé!

Astrophytum
Velmi dekorativní kaktus, který má jen málo nebo žádné trny, při dobré péči a zimování na jaře krásně kvete. Je milovníkem slunce a sucha, substrát by měl mít dobře propustný a bohatý na kamínky. Původem je z Mexika.

Mammillaria
Jeden z tzv. chlupatých kaktusů - má nejen trny, ale také bohatství trichomů. Miluje slunce, kvete drobnými kvítky ve věnci na vrcholu stonku.

Notocactus
Na rozdíl od jiných snese méně sluníčka a vzdálenější polohy od jižního okna nebo na parapetu východního okna a bohatší zálivku. Substrát musí být mírně kyselý.

Gymnocalycium
Tento jihoamerický druh je méně náročný na světlo a snese i pobyt dále od okna, dobře kvete. Známý je Gymnocalycium baldianum.

Lobivia
Miluje hodně sluníčka, má bohaté trny a při dobré péči spolehlivě kvete. Rebutia Půvabné drobné kaktusy, které bohatě odnožují a spolehlivě kvetou. V období letních veder je ale nezalévejte!

"

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se