×
Hledat v našem blogu

V lednu začínáme s výsevem paprik

Semínka paprik mají silné osemení, a je tedy vhodné je namočit na několik hodin nebo jeden den do vlažné vody (lze přidat i stimulátor). Následně se vysévají do substrátu pro klíčení. Papriky jsou teplomilné, i při klíčení potřebují teplotu 30 °C. Často je roste. Sazeničky pikýrujte, až když jsou opravdu silné je přesazujte je do výživného substrátu. Při výběru dbejte na to, kde budete rostliny poté pěstovat, můžete zakoupit semínka pro skleníky a fóliovníky, ale i papriky vhodné pro pěstování na polích. Paprik je velké množství druhů, známé jsou jak ty pálivé chilli papričky, tak i ty sladké

Paprika Zlata
Raná odrůda určená zejména do skleníků či fóliovníků. Dorůstá výšky okolo 50 cm, plody jsou kuželovitého tvaru, mají silnou stěnu a dozrávají do žluté až červené barvy. Sklizeň probíhá v době, kdy jsou žluté. Mají lahodnou chuť, jsou sladké, aromatické a nejlépe se hodí k přímé konzumaci či do zeleninových salátů.

Paprika Orias F1
Má jasně zelené červené plody výrazně štiplavé chuti. Odrůda s velice úzkými plody tzv. peperoni. Paprika má lehce zakroucené špičky plodů. Je vhodná k pěstování ve volné půdě i ve skleníku, dobře odolává virům.

Paprika Gemini F1
Hybridní středně raná odrůda, která je vhodná pro venkovní pěstování i pro pěstování ve skleníku. Plody jsou velké, žluté, dosahují hmotnosti okolo 300 g, 15–18 cm dlouhé s poměrně silnou stěnou. Rostliny jsou odolné vůči virovým chorobám paprik a plody jsou odolné vůči přezrání.

Paprika Korál
Poloraná odrůda chilli, která je odolná vůči horším pěstebním podmínkám. Pěstovat lze i na slunném venkovním záhonu. Plodí drobné papričky, kulatého tvaru, které dozrávají od zelené až do tmavě červené barvy, jedná se o středně pálivou odrůdu (SHU je 25 000–35 000 jednotek).

Paprika Boneta
Raná odrůda sladké papriky, které se bude dobře dařit na prosluněném venkovním záhoně. Dorůstá do výšky okolo 60 cm a plody váží cca 130 g, které dozrávají přes žluto-zelenou barvu až do červené. Plody mají poměrně silnou stěnu.

Paprika Beros Kozí roh
Odrůda papriky typu kozího rohu s vegetační dobou až 90 dní. Vyznačuje se svou střední pálivostí a až 20 centimetrů dlouhými plody tmavě červené barvy. Je vhodná nejen k sušení, ale také k nakládání. 

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se